Η Ελληνική Βουλή με νόμο επέτρεψε στους Έλληνες μουσουλμάνους τής Θράκης να αυτοαποκαλούνται “Τούρκοι”!

Η

Με τα άρθρα 29 και 30 του ν. 4491/2017 (ΦΕΚ Α’ 152), τα τρία μνημονιακά μεγάλα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) αναγνώρισαν το δικαίωμα στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης να υποβάλλουν αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης κατά των αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης που τους είχε απαγορεύσει να χρησιμοποιούν τις λέξεις “Τούρκος” και “τούρκικος-τουρκική” στους τίτλους των Σωματείων τους.

Είχε προηγηθεί η ιστορική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου με αριθμό 4/2005 (Πρόεδρος κ.Γεώργιος Κάππος, Εισαγγελέας κ.Δημήτρης Λινός, Εισηγητής-Αρεοπαγίτης κ.Χρήστος Γεωργαντόπουλος), η οποία είχε απαγορεύσει τη δράση της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” και είχε διατάξει την άμεση διάλυσή της, επειδή “με τον σκοπό του Σωματείου επιχειρείται απροκάλυπτα να εμφανιστεί η ύπαρξη στην Ελλάδα εθνικής τουρκικής μειονότητας, ενώ με τη Σύμβαση της Λωζάνης ΜΟΝΟ η ύπαρξη θρησκευτικής μειονότητας αναγνωρίζεται στην εν λόγω περιοχή”!!

Μετά την απόφαση που έλυσε αμετάκλητα το ζήτημα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ),, με τη σύμφωνη γνώμη δυστυχώς δύο (2) Ελλήνων δικαστών, έκανε δεκτή την αίτηση των Ελλήνων μουσουλμάνων με την υπ’αριθ. 26698/2005 απόφαση και καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση των άρθρων 6 (παρ. 1) και 11 της ΕΣΔΑ!!

Τα τρία μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ), αντί να επιμείνουν σταθερά στο διατακτικό της ιστορικής απόφασης 4/2005 του Αρείου Πάγου και με το πρόσχημα έκδοσης της υπ’αριθ. 26698/2005 του ΕΔΔΑ, ψήφισαν τον ν. 4491/2017 που επέτρεψε την επανεκκίνηση της διαδικασίας αναγνώρισης της “Τουρκικής Ένωσης Θράκης”.

Με την εκ νέου απόρριψη από το Εφετείο Θράκης της νέας αίτησης στις 16-10-2020 ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ξαναδικάστηκε το ίδιο αίτημα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Ιδού τα απαράδεκτα άρθρα 29 και 30 του ν. 4491/2017 (Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Κοντονής και Εξωτερικών κ.Κοτζιάς) που ψήφισαν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και που συνιστούν παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης!

Ιδού η ιστορική απόφαση 4/2005 του Αρείου Πάγου που απαγορεύει τη δράση της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”

http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomologia/apo4_05.htm

Ιδού η απαράδεκτη απόφαση 26698/2008 του ΕΔΔΑ που, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης και του Ελληνικού Συντάγματος, επέτρεψε τη νόμιμη δράση της “Τουρκικής Ένωσης Θράκης”.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ φέρνει το ζήτημα στην επικαιρότητα επειδή τις τελευταίες ημέρες κάποιοι από τα μνημονιακά κόμματα που ψήφισαν την κατάπτυστή διάταξη του ν. 4491/2017 απόρησαν για τις ανθελληνικές δηλώσεις του τούρκου υφυπουργού Γιαβούζ Σελίμ Κιράν για τους “Τούρκους της Δυτικής Θράκης”

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα τα άρθρα 29 και 30 του ν. 4491/2017 που θα βάλει τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες τα επόμενα χρόνια!

Ιστορικό Αναρτήσεων