Υπέρ του υπερΤαμείου (ΕΕΣΥΠ), μέσω του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ υποθήκευσε την εθνική μας περιουσία για 99 χρόνια, το Μνημόνιο Πισσαρίδη!!

Υ

Η Επιτροπή Πισσαρίδη εισηγείται επίσης την ιδιωτικοποίηση ορισμένων ΔΕΚΟ!

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα της Έκθεσης για τις ΔΕΚΟ (παρ. 5.2.4 στη σελίδα 140), στο οποίο η Έκθεση Πισσαρίδη θεωρεί θετική εξέλιξη την ψήφιση του ν. 4389/2016 από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο η εθνική μας περιουσία μεταβιβάστηκε στο υπερΤαμείο (ΕΕΣΥΠ) προς εξασφάλιση των δανειστών!

Ιδού κατά λέξη το σχετικό απόσπασμα (παρ. 5.2.4 στη σελίδα 140) που αποκλείει κάθε συζήτηση για αυτόνομη και ανεξάρτητη οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας!

“5.2.4 ΔΕΚΟ: Οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (ΔΕΚΟ) κατέχουν σημαντική θέση στην ελληνική οικονομία, καθώς συχνά δραστηριοποιούνται σε τομείς που παρέχουν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ωστόσο, εξαιτίας σοβαρών διαχειριστικών λαθών του παρελθόντος, στρεβλών κινήτρων και έντονου εναγκαλισμού με το πολιτικό σύστημα, πολλές ΔΕΚΟ υστερούν σε όρους οικονομικής αποδοτικότητας και βιωσιμότητας, δημιουργώντας, ακόμα και σήμερα, πρόσθετα δημοσιονομικά βάρη στην ελληνική οικονομία.

Με την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) τον Μάιο του 2016 (Ν.4389/2016) και τη μεταβίβαση προς αυτή των συμμετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο σημαντικών Δημόσιων Επιχειρήσεων τον Ιανουάριο του 2018, επιχειρήθηκε η βελτίωση στη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου. Η ΕΕΣΥΠ συγκεντρώνει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων (υποδομές και ακίνητα) και συμμετοχών σε δημόσιες επιχειρήσεις, αποσκοπώντας στην αποτελεσματική διαχείρισή τους, στη διατήρηση και μεγιστοποίηση της αξίας τους, στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και στη συμβολή τους στην απομείωση του δημοσίου χρέους της χώρας.

Ιστορικό Αναρτήσεων