Στις 15-1-2021 στο ΣτΕ η Αίτηση Ακύρωσης της ΕΝΥΠΕΚΚ για τα “ψαλιδισμένα” αναδρομικά και τα Δώρα του 11μήνου!!

Σ

Στις 15-1-2021 στο ΣτΕ η Αίτηση Ακύρωσης της ΕΝΥΠΕΚΚ για τα “ψαλιδισμένα” αναδρομικά και τα Δώρα του 11μήνου!!

Με αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της ΚΥΑ που “ψαλίδισε” παράνομα τα αναδρομικά του 11μήνου, απάντησε η ηγεσία τής ΕΝΥΠΕΚΚ.

Ο βασικός ισχυρισμός τής πρωτοπόρας ανεξάρτητης Επιστημονικής μας Ένωσης είναι ότι η κυβέρνηση παραβίασε την υπ’αριθ. 1439/2020 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αρνήθηκε να συμμορφωθεί πλήρως μ’αυτήν (όπως όφειλε), αντίθετα στο Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της καθηγητή κ.Αλέξη Μητρόπουλο και τον γνωστό εργατολόγο κ.Δημήτρη Πετρόπουλο, με την αίτησή της ζητά να επιστρέψει η κυβέρνηση ΚΑΙ τις περικοπές επί των επικουρικών συντάξεων σε όσους είχαν. Επίσης ζητά να επιστραφεί ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ από τους 2.500.000 συνταξιούχους τα Δώρα του 11μήνου, συνολικού ύψους 800 ευρώ καθ’έκαστον.

Η Αίτηση της ΕΝΥΠΕΚΚ θα συνεκδικαστεί με την Αίτηση κατά της ίδιας ΚΥΑ που έχουν καταθέσει συνταξιουχικές Οργανώσεις και μεμονωμένοι συνταξιούχοι.
Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των συνταξιούχων που τόσο μάτωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Ιστορικό Αναρτήσεων