ΕΛΣΤΑΤ: Χάθηκαν 183.000 θέσεις εργασίας από τον Μάρτιο!!

Ε

ΕΛΣΤΑΤ: Χάθηκαν 183.000 θέσεις εργασίας από τον Μάρτιο!!

Πρωτοφανής αύξηση της ανεργίας μέσα σε 4 μήνες!!

Από το 14,4% τον Μάρτιο (653.686 άνθρωποι), στο 18,3% τον Ιούνιο (836.637 άνθρωποι)

Ιδού τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ!

Σοκάρουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Ιούνιο του 2020!

Όπως φαίνεται από τον Πίνακα στη σελ. 2 του Δελτίου Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) για τον Ιούνιο του 2020, που παρατίθεται κατωτέρω, οι άνεργοι ανήλθαν σε 836.637 ανθρώπους (ποσοστό 18,3%)!

Το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο του 2020 (βλ. την από 11-6-2020 ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ) από την ΕΛΣΤΑΤ ανερχόταν σε 14,4% (653.686 άνθρωποι), γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε ένα τετράμηνο είχαμε αύξηση ανεργίας κατά τέσσερις (4) ολόκληρες μονάδες (182.951 άτομα)!!

Ιδού ο πίνακας της ΕΛΣΤΑΤ για τον Μάρτιο 2020

Βασισμένη πάνω σε αυτό το ποσοστό τού 14,4%, η κυβέρνηση επαιρόταν τότε, ότι δήθεν απέδωσαν τα μέτρα που είχε εφαρμόσει και «φρέναρε» τις απολύσεις! Τις επόμενες ώρες αναμένουμε τις νέες …θριαμβολογίες των κυβερνητικών στελεχών!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ δεν θα σταματήσει να διαπιστώνει το μεγάλο εφεύρημα στις στατιστικές της ΕΛΣΤΑΤ: το γεγονός ότι οι άνεργοι διαχωρίζονται από τους «οικονομικά μη ενεργούς»!!

«Οικονομικά μη ενεργοί» κατά την ΕΛΣΤΑΤ, όπως αναφέρει στις «Επεξηγηματικές Σημειώσεις» της σελίδας 7 του Δελτίου Τύπου της, είναι τα άτομα που δεν εργάζονται, ούτε αναζητούν εργασία. Κι ενώ ΔΕΝ εργάζονται, δεν τους υπολογίζει στους ανέργους, προκειμένου να φανεί χαμηλότερο το ποσοστό ανεργίας!

Σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ, οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 108.669 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 και μειώθηκαν κατά 72.265 σε σχέση με τον Μάιο του 2020.

Στην τελευταία αυτή κατηγορία των «οικονομικά μη ενεργών», η ΕΛΣΤΑΤ συμπεριλαμβάνει και τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας που βρέθηκαν μέχρι σήμερα από 1-5 μήνες σε καθεστώς αναστολής, λαμβάνοντας το επίδομα των 800 ευρώ και σήμερα των 534 ευρώ μηνιαίως, αντί ολόκληρου του μισθού τους!!

Οι «επεξηγηματικές σημειώσεις» δεν «σώζουν» την αξιοπιστία ούτε της κυβέρνησης ούτε της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία προκειμένου να αναδείξει μείωση της ανεργίας, εντάσσει στις μετρήσεις της και νέους όρους όπως «εποχική προσαρμογή», ενώ δεν παραλείπει να επαναπροσδιορίζει έννοιες-ορισμούς και να επικαλείται ως «νομικό της πλαίσιο» Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του 1998!!

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν πρώτο τους μέλημα την αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές και όχι τις οικογένειες των ανέργων!

Κατά τα άλλα, εν μέσω της πανδημίας, ολοκληρώνεται η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και καταργούνται θεσμοί δεκαετιών από το Εργατικό, Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό Δίκαιο, γεγονός που οδηγεί σε βίαιη φτωχοποίηση τον λαό μας και ολόκληρη την κοινωνία για πολλά ακόμη χρόνια!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ είχε ήδη προειδοποιήσει από τον Μάρτιο του 2020 ότι τα ποσοστά ανεργίας θα ξεπεράσουν το 23% μέχρι το τέλος του έτους. Είχε καλέσει τότε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα πραγματικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Ιστορικό Αναρτήσεων