Μήνυμα της ΕΝΥΠΕΚΚ για την Ανάσταση!

Μ

Η ΕΝΥΠΕΚΚ εύχεται σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

Ελπίζουμε ότι όλοι και όλες θα περάσουμε την παρούσα πανδημία και κάθε άλλη τυχόν επόμενη έξαρσή της και θα βγούμε αλώβητοι ώστε να επιδοθούμε και πάλι απερίσπαστοι στα ειρηνικά, εργασιακά, επιστημονικά και κοινωνικά μας έργα.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η παλιά και η νέα μνημονιακή δημοσιολογία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της, μαζί με τους απλούς πολίτες, για την αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους προς όλους τους λειτουργούς όλων των ειδικοτήτων του ΕΣΥ.

Δεν απέχει πολύ ο χρόνος που όλοι τους μαζί έβαλλαν κατά των ιατρών, των νοσηλευτών και του προσωπικού του ΕΣΥ για τις σπατάλες, τα φάρμακα, τα «φακελάκια» και για αθέμιτο πλουτισμό, παραγνωρίζοντας ότι πολλές χιλιάδες ιατρών, νοσηλευτών και νοσοκόμων εγκατέλειψαν την πατρίδα για να ζήσουν από την εργασία τους υπηρετώντας σε ξένα συστήματα υγείας.

Χαιρόμαστε που όλες οι πολιτικές ηγεσίες ομνύουν τώρα πίστη και υπόσχονται την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, και αυτοί που ερωτοτροπούσαν με τη σταδιακή παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο αλλά και αυτοί που, μηδενίζοντας σχεδόν τις δημόσιες επενδύσεις, είχαν εναποθέσει τη λειτουργία τους στους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους με την παρακράτηση ποσοστού 6% υπέρ υγείας που πληρώνουν, χρόνια τώρα, όλοι οι συνταξιούχοι και όλοι οι ασφαλισμένοι.

Ευχόμαστε εν τέλει, μετά την κρίση, να θεωρήσουμε όλοι μας ως πρώτιστο πολιτικό και κοινωνικό μέλημα όχι μόνο την περαιτέρω θωράκιση του ΕΣΥ, αλλά και τη δραστική ενίσχυση και εμπλουτισμό όλων των θεσμών του Κοινωνικού Κράτους!

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

Ιστορικό Αναρτήσεων