Το μήνυμα της ΕΝΥΠΕΚΚ για την 25η Μαρτίου

Τ

Το μήνυμα της ΕΝΥΠΕΚΚ για την 25η Μαρτίου

Ενότητα του λαού και συνείδηση της κρισιμότητας των καιρών!

Η 199η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, επίσημης ημέρας της Εθνικής Παλιγγενεσίας, βρίσκει τον λαό και το έθνος σε κατάσταση πολύπλευρης δοκιμασίας.

Η Τουρκία, με κάθε ευκαιρία, προσπαθεί να αναθεωρήσει τις συνθήκες που καθόρισαν τα όρια του σημερινού τουρκικού κράτους, κυρίως εις βάρος της πατρίδας μας. Η εθνική μας κυριαρχία, συρρικνωμένη από το ισχύον πολύπλευρο μνημονιακό νομικό καθεστώς, δεν διαθέτει πολλές δυνατότητες αυτενέργειας στην αμυντική θωράκιση, στην αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη, στην εμπέδωση στους Έλληνες πολίτες τής εθνικής κυριαρχίας.

Η εγχώρια πολιτική τάξη, δέσμια των ευρωπαϊκών «ονειρώξεων», υιοθετεί  -άνευ αποχρώντος λόγου και χωρίς να θέτει κρίσιμες προϋποθέσεις-  την είσοδο ορισμένων διόλου φιλικών προς την πατρίδα κρατών και εθνοτήτων, που ήδη έχουν προϊδεάσει για τη δημιουργία προβλημάτων.

Και η πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει την ανθρωπότητα, παρά τα σωστά και έγκαιρα μέτρα της κυβέρνησης, δοκιμάζει το ήδη εξασθενημένο από τις μνημονιακές περικοπές Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο εορτασμός λοιπόν της 25ης Μαρτίου 1821 δεν θα γίνει με τη δέουσα λαμπρότητα, όπως ταιριάζει στους ήρωες προγόνους μας.

Εμείς όμως, διατηρώντας άσβεστη τη μνήμη και πιάνοντας πάλι το νήμα των ηρωικών αγωνιστών του 1821, οφείλουμε, μέσα στην καταχνιά των καιρών, να αναπτερώσουμε την ελπίδα της πολύπλευρης αναγέννησης της πατρίδας μας.

Προσβλέπουμε κυρίως στη γνώση και τη θέληση της νέας γενιάς που, απορρίπτοντας τα κακά της φυλής, θα πολλαπλασιάσει τα προτερήματα των Ελλήνων και θα ξαναστήσει την πατρίδα όρθια, δυνατή και δημιουργική, ικανή να φέρει την ευημερία και την ευτυχία στους κατοίκους της, αλλά και στους πολυάριθμους Έλληνες του Απόδημου Ελληνισμού.

Μέσα από την πίκρα των καιρών και την αγωνία της επιβίωσης, η ΕΝΥΠΕΚΚ στέλνει μήνυμα ελπίδας και μνήμης, ευχόμενη όλοι όσοι έχουν λόγο και δύναμη να αποκαταστήσουν την ενότητα του διαρρηγμένου κοινωνικού ιστού και να μάθουν να ομιλούν την αλήθεια που είναι το κριτήριο της συμπερίληψης στον εθνικό κορμό όλων των πραγμάτων, των ενεργειών και των πολιτικών.

Ιστορικό Αναρτήσεων