Σύγκρουση ΕΛΣΤΑΤ και ΟΑΕΔ για τα ποσοστά ανεργίας!

Σ


Μεγάλη απόκλιση μεταξύ ΟΑΕΔ και ΕΛΣΤΑΤ
για την ανεργία τον Ιούνιο του 2019!!
-17% (805.115) οι άνεργοι για την ΕΛΣΤΑΤ,
-20% (938.812) οι άνεργοι για τον ΟΑΕΔ!

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σήμερα τα ποσοστά απασχολουμένων, ανέργων και οικονομικά μη ενεργών για τον μήνα Ιούνιο 2019. Όπως φαίνεται από τον Πίνακα 1 (σελ. 2 της Έκθεσης) που παραθέτουμε, οι άνεργοι για τον Ιούνιο ανήλθαν στο ποσοστό 17% με 805.115 ανέργους.

Όμως, για το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιούνιο 2019), ο άλλος κρατικός Οργανισμός καταγραφής ανέργων και απασχολουμένων, ο ΟΑΕΔ, διαψεύδει την ΕΛΣΤΑΤ!!!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ (σελ. 2), οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σε 938.812 (858.069 που αναζητούν εργασία + 80.743 που δεν αναζητούν εργασία), ήτοι ποσοστό άνω του 20%!!

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο Πίνακα το σύνολο των επιδοτουμένων ανέργων είναι μόνο 89.026 (ποσοστό κάτω του 10%)!!

Ιδού η ανεργία, κατά τον ΟΑΕΔ, για τον Ιούνιο 2019

Η μεγάλη αυτή απόκλιση στα στοιχεία των δύο κρατικών φορέων (ΟΑΕΔ και ΕΛΣΤΑΤ) αποτελεί δημόσιο σκάνδαλο, αφού δεν πρόκειται για μία αναμενόμενη υπολογιστική διαφορά («ποσοστό λάθους») αλλά πρόκειται για διαφορά …. ανθρώπων!!!

Είναι προσβλητικό και ονειδιστικό, τη στιγμή που χιλιάδες προσοντούχοι νέοι μας μεταναστεύουν για μια καλύτερη τύχη σε ανταγωνιστικές χώρες, αναζητώντας μια αξιοπρεπή εργασία με σταθερό μισθό που θα τους κάνει να προσβλέπουν στην οργάνωση του οικονομικού, επαγγελματικού και οικογενειακού τους μέλλοντος…, τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει για 10η συνεχή χρονιά με τρομακτικούς ρυθμούς στη χώρα μας…, κυβερνητικά στελέχη να πανηγυρίζουν για τη μείωση δήθεν της ανεργίας και να ζητούν την ψήφο των ανέργων και των οικογενειών τους!

Επιτέλους, πόσος εμπαιγμός! Πόσο πολύ και για πόσον καιρό ακόμη θα συνεχίσουν τα κόμματα του μνημονιακού διπολισμού να υποτιμούν τη νοημοσύνη του περήφανου λαού μας;;

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί τη σημερινή κυβέρνηση, όπως είχε καλέσει με επανειλημμένες ανακοινώσεις της και την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να βάλει τάξη στη λειτουργία των δύο οργανισμών και να παρακολουθεί με μεγαλύτερη σύνεση και επιστημονική ακρίβεια τα στοιχεία που ανακοινώνουν στις περιοδικές τους Εκθέσεις οι δύο αρμόδιοι για την παρακολούθηση της ανεργίας-απασχόλησης κρατικοί οργανισμοί. Ή, εν πάση περιπτώσει, να δώσουν τις δέουσες και πειστικές εξηγήσεις για τις επιστημονικές μεθόδους και αναλύσεις που οδηγούν σε αυτή τη χαώδη διαφορά σε ένα τόσο ευαίσθητο για εκατομμύρια συμπολιτών μας θέμα.

Ιστορικό Αναρτήσεων