Το μήνυμα της «ΕΝΥΠΕΚΚ-ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019

Τ

•Να μείνουμε ΟΡΘΙΟΙ και ενωμένοι στα δύσκολα που έρχονται

•Να τιμωρήσουμε τα μνημονιακά κόμματα και όσους τορπίλισαν την ενότητα των Συνδικάτων

Διανύουμε τον δέκατο χρόνο του μνημονιακού καθεστώτος και το φανερό δημόσιο χρέος, -για τη μείωση του οποίου υποτίθεται ότι παραδώσαμε τη θεσμική και οικονομική μας κυριαρχία-, ανήλθε από 116% στο πρωτοφανές 181,2% του ΑΕΠ, κατά τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι ανήκουστο στα παγκόσμια χρονικά!

Ο εθνικός και κοινωνικός πλούτος ρευστοποιείται και υποθηκεύεται για έναν περίπου αιώνα.

Το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου καταρρέει και από σύγχρονος-κεντρικός πυλώνας τής κοινωνίας γίνεται ο «παρίας» τού συστήματος.

Τα συσσίτια και τα επιδόματα αντικαθιστούν την οικογενειακή αυτάρκεια και τον μικρο-ιδιοκτητικό τρόπο παραγωγής.

Οι συντάξεις βρίσκονται υπό καθεστώς διαρκούς ακρωτηριασμού αφού οι νέες ευέλικτες και επισφαλείς σχέσεις εργασίας των 300 ευρώ αδυνατούν να τις συντηρήσουν, χωρίς ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων που όλο το μνημονιακό πολιτικό τόξο αρνείται πεισματικά.

Και οι προικισμένοι νέοι μας μεταναστεύουν στις ανταγωνιστικές χώρες αδυνατώντας να ζήσουν αξιοπρεπώς στην πατρίδα, που έτσι, όμως, χάνει τον πολυτιμότερο εθνικό-αναπτυξιακό πόρο της.

Η κατάσταση στα Συνδικάτα είναι τραγική, αφού στα χρόνια των Μνημονίων έχασαν ό,τι είχαν κερδίσει με αγώνες και θυσίες ενός αιώνα…

Αλλά η συναίσθηση της αδυναμίας είναι η μεγαλύτερη δύναμη…

Ήρθε η ώρα να σταθούμε όρθιοι, με νέα νοοτροπία, νέα οργάνωση, νέα οργανωτικά σχήματα. Τώρα, που όλοι δοκιμάστηκαν στη μνημονιακή αρένα και απέδειξαν τις δυνατότητες και τις αντοχές τους, είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να κάνει το μεγάλο άλμα!

Και το φετινό μήνυμα της αναστάσιμης Πρωτομαγιάς θα παραμείνει αλώβητο σε φθορές, παραφθορές ή ιδιοτελείς επικλήσεις, εάν κάνουμε το καθήκον μας ως πολίτες προς τον Λαό, το Έθνος και τις επόμενες γενιές.-

Ιστορικό Αναρτήσεων