Ομιλία του Αλέξη Μητρόπουλου στην εκδήλωση της ΟΡΘΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στις 9/4/2019 (Ξενοδοχείο “Τιτάνια”) – Ανακοίνωση υποψηφίων Ευρωβουλευτών

Ο

Φίλες και φίλοι,

Ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην πρώτη επίσημη εκδήλωση τής νέας Πολιτικής Κίνησης «ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ».

Ευχαριστούμε για τη θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και για την ενθάρρυνση που μας δίνατε εδώ και καιρό, να αναλάβουμε πολιτική πρωτοβουλία, δηλαδή να δημιουργήσουμε μία Πολιτική Κίνηση που να διατυπώνει μια πρόταση εξόδου τού λαού και της χώρας από την πορεία τής πολύπλευρης μνημονιακής αλλοτρίωσης, που τείνει να γίνει μια κοινωνική και συνειδησιακή «κανονικότητα».

Οι αλλαγές και διεργασίες που συντελούνται στη λαϊκή βάση και στις παραγωγικές σχέσεις, εξαιτίας κυρίως των μνημονιακών προγραμμάτων που πηγαίνουν σε βάθος πολλών δεκαετιών έτσι όπως έχουν νομοθετηθεί, αφήνουν αίολο το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό.

Αυτό το κενό εκπροσώπησης τού δημοκρατικού μας λαού από το πολιτικό προσωπικό θα διευρύνεται, αφού οι επώδυνες και καταστροφικές δεσμεύσεις σε κρίσιμα ζητήματα για την ύπαρξη της πατρίδας και της κοινωνίας θα διαρκέσουν για πολλές δεκαετίες, αν δεν ανατραπούν από ένα ρωμαλέο πατριωτικό κοινωνικό ρεύμα.

Σε όλες άλλωστε τις λεγόμενες «μετρήσεις τάσεων» της κοινής γνώμης που διενεργούν τα συστημικά μέσα, δεν αποκρύπτεται η διαπίστωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού πιστεύει πως η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση.

Πλην όμως, το πολιτικό προσωπικό, η συντριπτική δηλαδή πλειοψηφία της Βουλής, εξακολουθεί να απαγγέλλει, με απόλυτη μνημονιακή πιστότητα, το πρόγραμμα που επέβαλαν οι δανειστές.

Μάλιστα δε, γνωρίζοντας τις απόψεις του λαού, προσπαθούν να αποκρύψουν την κατ’ουσίαν μνημονιακή τους συμφωνία και επιδίδονται σε «ομηρικές διενέξεις» αποπροσανατολισμού πάνω σε δευτερεύοντα ή επουσιώδη ζητήματα, για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της πολιτικής και ιδεολογικής διαφοροποίησής τους.

Σ’αυτό το έργο τής πολιτικής και ιδεολογικής παραπλάνησης βοηθούνται και από την επίσημη δημοσιολογία, αλλά και από τις ευρωπαϊκές τεχνοκρατικές ελίτ, οι οποίες (ενόψει Ευρωεκλογών και γενικευμένης αμφισβήτησης της πολιτικής τους) προσπαθούν να εξωραΐσουν την κατάσταση στην Ελλάδα για να διασκεδάσουν στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών (κυρίως των λαών του Νότου) την αποτυχία τού προγράμματος λιτότητας που επέβαλαν.

Όμως, φίλες και φίλοι, το μνημονιακό πρόγραμμα -ανεξαρτήτως του αριθμού των Μνημονίων που έκαστος ψήφισε- είναι ενιαίο και αδιαίρετο.

Σκοπό έχει να υποβιβάσει τη χώρα, να μετατάξει την Ελλάδα, στην πλήρως ελεγχόμενη από το κέντρο ευρωπαϊκή περιφέρεια, στην οποία δεν θα ισχύει το κεντροευρωπαϊκό θεσμικό, εργασιακό, συνταξιοδοτικό και κοινωνικό κεκτημένο.

Ο στόχος αυτός έχει σχεδόν επιτευχθεί, κυρίως με τη βοήθεια του τρίτου γενικευμένου και ανακεφαλαιωτικού Μνημονίου, που ψηφίστηκε από όλα τα μνημονιακά κόμματα και εμπεριέχει όλες τις προηγούμενες (αλλά και μελλοντικές) δεσμεύσεις και τους ολοκληρωμένους μνημονιακούς θεσμούς.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου συμφώνησε τα αδιανόητα:

● παραιτήθηκε της ονομαστικής διαγραφής τού χρέους,

● αναγνώρισε το σύνολό του ως νόμιμο και οφειλόμενο και

● υποθήκευσε το σημαντικότερο τμήμα τού υλικού και άυλου πλούτου τής χώρας στο υπερΤαμείο και τις θυγατρικές του, προς εξασφάλιση των δανειστών.

●Εξάλλου, η παντελής έλλειψη εθνικού αποταμιευτικού πυλώνα με τον αφελληνισμό των Τραπεζών, παρά τις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις τους με χρήματα των φορολογούμενων, αποστερεί από την εσωτερική πολιτική τάξη τη δυνατότητα αναπτυξιακού σχεδιασμού και χρηματοδότησης των απαραίτητων πολλαπλασιαστικών επενδύσεων.

Έτσι, επιβεβαιώθηκε ότι το πρόβλημα της πατρίδας ήταν και παραμένει πρωτίστως πολιτικό.

●Η αποτυχημένη και ετεροπροσδιοριζόμενη πολιτική τάξη χρεοκόπησε τη χώρα, δανείστηκε υπέρογκα και έστειλε τον λογαριασμό στο λαό και τις επόμενες γενιές.

Ούτε μπόρεσε να ανατοποθετήσει τη χώρα σε καλύτερη θέση στην Ευρώπη και τον κόσμο, σε μια περίοδο ραγδαίων ανακατατάξεων.

Η ελληνική μεγαλοαστική τάξη και το υπηρετικό πολιτικό της προσωπικό, εξάλλου, ποτέ δεν απέκτησαν σαφή και αυθεντικό ηγετικό ρόλο διεύθυνσης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Σήμερα η κατάσταση της πατρίδας, μετά από εννέα χρόνια Μνημονίων,  είναι σε πολύ δυσμενέστερη θέση. Συγκεκριμένα:

►Ως προς τα εθνικά θέματα, η κατάσταση είναι η χειρότερη δυνατή. Όλα τα μέτωπα έχουν ανοίξει και διαφαίνονται στο βάθος τού ορίζοντα «λύσεις» που μόνο θετικές δεν είναι για τη χώρα μας.

►Στο Κυπριακό, η επιδερμική και χωρίς εθνική στρατηγική προσέγγισή του, από την κυπριακή αλλά και την ελλαδική ηγεσία, πρωτίστως με γεω-οικονομικά και όχι γεωπολιτικά κριτήρια και με το ζήτημα της εισβολής και κατοχής τού βόρειου τμήματος του ελληνικού νησιού σε εκκρεμότητα, «νομιμοποίησε» περαιτέρω το status quo και δημιουργεί ατμόσφαιρα «συνεκμετάλλευσης» ολόκληρου του Αιγαίου, πράγμα που επεδίωκε η τουρκική πλευρά από δεκαετιών.

Οι «ανόητοι των Αθηνών» και η φιλική τους διανόηση και δημοσιολογία αποδίδουν την όλο και εντεινόμενη επιθετικότητα του Ερντογάν και της τουρκικής πολεμικής μηχανής, στα εσωτερικά δήθεν προβλήματα της Τουρκίας.

Στο Κυπριακό, δηλαδή, οι ηγεσίες των δύο ελληνικών κρατών βρέθηκαν χωρίς εθνική γραμμή και αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Αν ο λαός δεν τις σταματήσει στον ολισθηρό τους δρόμο, το έθνος θα οδηγηθεί σε μεγάλη περιπέτεια.

►Στο Σκοπιανό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαργύρωσε με τον χειρότερο τρόπο τη στήριξη που της παρέχουν οι ισχυρές ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Γι’αυτό και προχώρησε στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την έγκριση του πρωτοκόλλου εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις που η χώρα είχε να ζήσει από την εποχή του βασιλικού πραξικοπήματος (αποστασία 1965) και παρά την παλλαϊκή αντίδραση των Ελλήνων.

Έτσι ολοκληρώνεται η γραμμή τής εθνικής υποχώρησης κατά της ιστορίας τής Μακεδονίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας, που ξεκίνησε από το Βουκουρέστι το 2008 όταν, επισήμως πλέον, η τότε ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή παραβίασε την απόφαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992 και αποδέχθηκε τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

►Ως προς την Αλβανία, βιώνουμε την εκθεμελίωση τής υλικής και περιουσιακής βάσης τής πανάρχαιας ελληνικής κοινότητας με κυβερνητικό σχέδιο, πολύ περισσότερο που η γειτονική χώρα εξελίσσεται σε απόλυτο δορυφόρο τής Τουρκίας.

►Στα ελληνοτουρκικά «νομιμοποιήθηκε» η ανοχή στις κινήσεις, τις διεκδικήσεις και τους αναθεωρητικούς ισχυρισμούς τής Τουρκίας, που απορρέουν από το νεο-οθωμανικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», το οποίο αναπτύσσεται σε όλα τα μέτωπα και διεθνή φόρα, χωρίς να συναντά την τεκμηριωμένη, συντονισμένη και αποτελεσματική αντίδραση της Ελλάδας, λόγω έλλειψης εθνικής στρατηγικής και αρραγούς εσωτερικού μετώπου.

►Το Κοινωνικό Ζήτημα οξύνεται ως προς όλες τις πτυχές του.

►Το Κοινωνικό Κράτος αποδομείται και συρρικνώνεται μεθοδικά βάσει των μεσομακροπρόθεσμων ρυθμίσεων του Μνημονίου.

►Η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, η Μισθωτή Εργασία (η θεμελιακή συνάρτηση Εργασιακού-Ασφαλιστικού), η Περίθαλψη κ.λπ., υφίστανται διαρκώς περικοπές με τη συμφωνία μνημονιακών κυβερνήσεων και δανειστών.

Ο δημόσιος χαρακτήρας τους περιορίζεται, οι πόροι τους συρρικνώνονται και ένα ξεχασμένο είδος πολιτικής τής προδημοκρατικής εποχής, ο «συμπονετικός» καπιταλισμός των συσσιτίων και των επιδομάτων, ο «βικτωριανισμός» δηλαδή, αντικαθιστά όλο και περισσότερο το οργανωμένο Κράτος Δικαίου και την οικογενειακή αυτάρκεια.

Και το πεδίο κατακερματισμού τής κοινωνίας συμπληρώνεται με το κλίμα τής κοινωνικής ανθρωποφαγίας που σταδιακώς επικρατεί ως ένστικτο αυτοσυντήρησης. Όπου ο μικρομανάβης, ο βιοτέχνης, ο εμπορευόμενος…, που γονατίζει από τις δυσβάσταχτες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, θα καταγγέλλει τη γιαγιά που πλέκει κάλτσες ή πουλάει χόρτα για να ζήσει, για το άτυπο μεροκάματο των 5 ευρώ!! Εικόνες, που μας θυμίζουν τη δυστυχισμένη μεταπολεμική Ελλάδα!

►Οι πόροι άλλωστε προέρχονται από την υπερφορολόγηση και φτωχοποίηση των πολιτών και τις κατασχέσεις των ατομικών, οικογενειακών και επαγγελματικών τους στοιχείων.

►Οι δανειστές, σε συνεννόηση με το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό, ξαναέγραψαν το Εργατικό Δίκαιο της χώρας.

Φτηνές απολύσεις, γενικευμένη εργασιακή «ευελιξία», μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, ανασφάλεια στην εργασία, γενικευμένη ετεροαπασχόληση που ακυρώνει πτυχία και εργασιακή εξειδίκευση κ.λπ., οδηγούν τους νέους μας στο εξωτερικό.

Αυτή η νέα αγορά εργασίας με τις ελάχιστες αμοιβές, την ετεροαπασχόληση και την απαξίωση της γνώσης και της εμπειρίας, αποτελεί τη μεγάλη και διαρκή «χρονοβόμβα» των συντάξεων, που (σε συνδυασμό με τη  δραστική και μόνιμη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης του συστήματος) θα οδηγεί σε ολοένα και χαμηλότερες συντάξεις στο μέλλον.

Γι’αυτό, πέρα από την εθνικά καταστροφική πορεία τού δημογραφικού και την γήρανση του πληθυσμού, μια μεγαλύτερη πρόσθετη απειλή για το Συνταξιοδοτικό είναι η νέα αγορά εργασίας.

►Ως προς το καθ’εαυτό Οικονομικό Ζήτημα, η χώρα σήμερα υστερεί σε παραγωγικότητα, σε ανταγωνιστικότητα, σε κατανάλωση, σε παραγωγή και εξαγωγή νέων ανταγωνιστικών προϊόντων.

Η ανάπτυξη που αναδεύεται στο βάθος τού μνημονιακού βάραθρου είναι κατ’ουσίαν στασιμότητα. Εξάλλου τα κύρια παραγωγικά μέσα περνούν στα χέρια των δανειστών και σε δικές τους κρατικές ή ιδιωτικές πολυεθνικές εταιρίες που αυτοί υποδεικνύουν.

►Ο διαχρονικός άυλος και υλικός πλούτος της χώρας βρίσκεται υπό ρευστοποίηση ή είναι υποθηκευμένος στο υπερΤαμείο και τις εταιρείες του (που διοικούνται κατ’ουσίαν από εκπροσώπους των δανειστών) χάριν της έγκαιρης πληρωμής των δόσεων των δανείων.

►Οι νέοι αποποιούνται την περιουσία των προγόνων τους και οι πολλαπλασιαζόμενες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί διαλύουν τον μικρο-ιδιοκτητικό τρόπο παραγωγής.

►Η Παιδεία, με ευθύνη των μνημονιακών κυβερνήσεων, βρίσκεται σε βαθειά και διαρκή απαξίωση. Το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό και η νεοφιλελεύθερη διανόηση, αφού απαξίωσαν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, είναι έτοιμοι να το δώσουν βορά στην αδηφάγα ιδιωτική πρωτοβουλία.

►Η υπογεννητικότητα, που έλαβε κατά τη μνημονιακή περίοδο εφιαλτικές διαστάσεις (αφού δανειστές και μνημονιακές κυβερνήσεις έπαψαν να στηρίζουν τον θεσμό τής οικογένειας), σε συνδυασμό με τη μετανάστευση των νέων και την ΑΠΟεθνοποιημένη διαχείριση και χωρίς προκαθορισμένα κριτήρια ένταξης των μεταναστών, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, υποθηκεύουν τη δυνατότητα συντήρησής του και θέτουν υπαρκτικά ερωτήματα για το μέλλον τού εθνικού και κοινωνικού μας σχηματισμού.

►Το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου παύει να αποτελεί προτεραιότητα της κοινωνίας, πνιγμένο στη νεοκαπιταλιστική ορθοδοξία της υπαγορευμένης δημοσιονομικής αναγκαιότητας.

►Οι δημόσιες επενδύσεις μειώνονται έως μηδενισμού, απαξιώνοντας όλες τις πάσης φύσεως υποδομές τής χώρας.

►Η ασφάλεια των πολιτών, από κεκτημένο δημόσιο αγαθό, τείνει να γίνει καθημερινό ζητούμενο. Η καθημερινή πολύπλευρη ανασφάλεια αποσυντονίζει την προσωπική, οικογενειακή, οικονομική και κοινωνική ζωή. Μαζί με το ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό, συγκροτούν ένα εκρηκτικό μείγμα διάλυσης των τοπικών κοινωνιών στα αστικά κέντρα αλλά και στην ύπαιθρο.

Φίλες και φίλοι,

Η προδιαγεγραμμένη αυτή πορεία πρέπει να ανατραπεί.

Οι Έλληνες, πολλές φορές στην ιστορία μας, έχουμε κατρακυλήσει σχεδόν στον γκρεμό είτε εξαιτίας των δικών μας κακών επιλογών και σφαλμάτων είτε εξαιτίας εξωτερικών παρεμβάσεων που κατέλυσαν τη λαϊκή κυριαρχία και τα συντεταγμένα δημοκρατικά όργανα.

Πάντοτε όμως, την κατάλληλη χρονική στιγμή, συνειδητοποιούσαμε την ανάγκη ενωτικής δράσης και την αναγκαιότητα της αυτόνομης δημοκρατικής πορείας της χώρας.

Και πιάνοντας το νήμα των αγώνων των προγόνων μας, ξαναστήναμε τη χώρα ελεύθερη, την ξανα-ορθώναμε και γινόμασταν κυρίαρχοι στον τόπο μας.

Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα!

Και μπορεί η πολύπλευρη αλλοτρίωση των εσωτερικών θεσμών και εξουσιών (και ασφαλώς του Συντάγματος) να ΜΗΝ συνοδεύεται από την κλασική στρατιωτική κατοχή ξένων δυνάμεων, οι αλλοτριωτικοί όμως θεσμοί είναι εντός των τειχών.

Φτάσαμε στο έσχατο σημείο υπουργοί και βουλευτές να ομολογούν ότι δεν διαβάζουν αυτά που ψηφίζουν, πολύ δε περισσότερο δεν τα κατανοούν.

Γι’αυτό, ήδη από το 2010, ξεκινήσαμε με λαμπρούς συνεργάτες και επιστήμονες την ενημέρωση της κοινής γνώμης επί των διαφόρων (φανερών ή υποκρυπτόμενων) μνημονιακών δεσμεύσεων μέσω τής Επιστημονικής Οργάνωσης της ΕΝΥΠΕΚΚ ώστε να διατηρήσουμε τη σπίθα τής αλήθειας και της ελεύθερης επιστημονικής και πολιτικής συνείδησης.

Τώρα οι καιροί ωρίμασαν. Όλο και περισσότεροι φίλοι και φίλες αξίωναν αυτή η σπίθα τής αλήθειας και της ενημέρωσης να γίνει φλόγα τής ιδεολογικής και πολιτικής πρότασης που πρέπει να λάβει τη μορφή της Πολιτικής Οργάνωσης.

Φίλες και φίλοι, βρισκόμαστε ήδη σ’αυτό!

Με την ολοκληρωμένη πλέον Διακήρυξή μας που κυκλοφόρησε στα μέλη και τους φίλους εδώ και λίγες εβδομάδες, συγκεντρώσαμε τις πρώτες απαραίτητες υπογραφές και καταθέσαμε στον Άρειο Πάγο τα ιδρυτικά μας έγγραφα ώστε η Πολιτική αυτή Κίνηση να λάβει σάρκα και οστά και να συμμετάσχει σε όλους τους πολιτικούς αγώνες που διανοίγονται την επόμενη περίοδο.

Επιλέξαμε την ονομασία «ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» για να δείξουμε ότι μαζί με εμάς, που λάβαμε αυτή την πρωτοβουλία, υπάρχουν και πολλοί άλλοι όρθιοι Έλληνες και Ελληνίδες. Αλλά και γιατί ο σκοπός τής Κίνησης είναι να ξαναστήσει, μαζί με άλλες κοινωνικές δυνάμεις, την Ελλάδα όρθια και αξιοπρεπή στο διεθνές και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να αποκτήσουμε και πάλι τη δημιουργική μας αυτοπεποίθηση.

Να ξαναπάρουμε τις συνταγματικές μας εξουσίες.

Να ξαναπάρουμε τον διαχρονικό άυλο και υλικό πλούτο της πατρίδας.

Να φέρουμε πίσω τους νέους και τις νέες μας που πήραν τον δρόμο τής ξενιτιάς.

Να ξαναβρούμε τη χαμένη εργασιακή και κοινωνική μας αυτοπεποίθηση.

Και κυρίως πρέπει να ξαναπάρουμε πίσω την πατρίδα μας! Γιατί οι συμβολικοί, ιστορικοί, ονοματολογικοί και άλλοι ακρωτηριασμοί ήδη άρχισαν να συντελούνται μέσα στο κλίμα τής μνημονιακής αλλοτρίωσης κατ’εντολή των δανειστών.

Ποιος αξιοπρεπής Έλληνας περίμενε να υφίσταται καθημερινά την πίεση και τις υπαγορεύσεις των ηγετών των υποτιθέμενων …συμμάχων και …εταίρων μας στην Ευρώπη, που αλώνιζαν Αθήνα και Σκόπια μέχρις ότου επιβάλλουν, με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές διαδικασίες, τη λύση που τους συνέφερε εναντίον της χώρας και από πολλές δεκαετίες είχαν ετοιμάσει;;

Επομένως η πορεία αυτής της εθνικής συρρίκνωσης πρέπει να αναστραφεί.

Γιατί, αν προκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος (και όχι μόνο) κόμματος αναφέρουν, ως …πρότυπο για την επίλυση και των ελληνοτουρκικών διαφορών, τότε πλέον η εθνική καταστροφή είναι προδιαγεγραμμένη.

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

Σήμερα, μπροστά σ’αυτή την ενθουσιώδη και μαζική προσέλευση των ιδρυτικών μελών τής ΟΡΘΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και των φίλων μας, κάνουμε έναρξη τής μαχητικής αλλά αξιοπρεπούς προεκλογικής μας εκστρατείας, ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Κι έχουμε την τιμή να σας ανακοινώσουμε 35 υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας.

Προετοιμαζόμαστε όμως, όσο οι καιροί και οι επαγγελματικές ασχολίες όλων το επιτρέπουν (γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι όλοι είμαστε εργαζόμενοι, επαγγελματίες κ.λπ. στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όχι παιδιά «του κομματικού σωλήνα») και για τις Εθνικές Εκλογές όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν μέχρι της απώτατης συνταγματικής προθεσμίας των αρχών Οκτωβρίου.

Όλοι μας, και κυρίως οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΟΡΘΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, θα αναλάβουμε να φτάσει το μήνυμά μας σε όλα μέρη της Ελλάδας και του Απόδημου Ελληνισμού. Πιστεύουμε ότι θα βρούμε πολλούς συνοδοιπόρους και ότι η πορεία μας θα είναι νικηφόρα.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πλέον ποιοι είναι οι ευρωβουλευτές που απλώς αναπαράγουν τη συστημική και μνημονιακή ιδεολογία αρκούμενοι σε επιμέρους ανώδυνες κριτικές που ΔΕΝ αλλάζουν τη μοίρα τής χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποιους θα στείλουν στην Ευρωβουλή.

Θα στείλουν πρόσωπα:

-που εκφράζουν τεκμηριωμένα τον πραγματικά πατριωτικό και κοινωνικό λόγο,

-που αντιμάχονται τις απαιτήσεις των lobbies και της νεοφιλελεύθερης Ευρωπαϊκής Τεχνοδομής,

-που δεν υποτάσσονται στις απαιτήσεις των ισχυρών και δεν προωθούν τα δικά τους συμφέροντα κατά την επίλυση των εθνικών μας θεμάτων,

-που μπορούν να προβάλλουν στον λαό το όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης ισότιμων κρατών και πολιτών,

-που θα σταθούν εμπόδιο στην περαιτέρω υποβάθμιση και περιφερειοποίηση της χώρας,

-που θα αξιώσουν δυναμικά και με γνώση την πλήρη και καθολική ισχύ (και στην πατρίδα μας) του περιβόητου κοινωνικού κεκτημένου, των εργασιακών, συνταξιοδοτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων,

-που δεν θα αρκεστούν σε συνηθισμένες ευχές και παραινέσεις.

Οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον ποιοι στάθηκαν όρθιοι!

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν ποιοί παραμένουν σήμερα όρθιοι, ποιοι είναι χρήσιμοι, ποιοι μπορούν να τους προστατεύσουν από τις επερχόμενες εργασιακές, συνταξιοδοτικές και κοινωνικές πολιτικές τής μνημονιακής αλλοτρίωσης.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν σήμερα ποιοι αρνήθηκαν να αφαιρέσουν από τον λαό μας ένα ολόκληρο ΑΕΠ (200 δις περίπου) από τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, από τους αγρότες και τους επιτηδευματίες.

Γνωρίζουν ότι η γνώμη και η ψήφος τους είναι η μόνη δύναμη που τους απέμεινε ώστε να κάνουν τη σωστή επιλογή.

Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να ξαναχτίσουμε το Κοινωνικό Κράτος, να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, να προστατεύσουμε την ιδιοκτησία των απλών ανθρώπων που μάτωσαν για να την αποκτήσουν. Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τον άυλο και υλικό πλούτο τής πατρίδας σε ελληνικά χέρια, ώστε να αποτελέσει τον μοχλό τής νέας αυτοδύναμης αναπτυξιακής διαδικασίας.

Ελάτε λοιπόν να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή των όλο και περισσότερο ανορθούμενων Ελλήνων ώστε να αποτελέσουμε ένα μεγάλο πατριωτικό και κοινωνικό ρεύμα που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα της εξασφαλίσει την εσωτερική δημοκρατική της αυτονομία, την ισότιμη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα της διανοίξει τις προοπτικές τής νέας αναπτυξιακής πορείας με όλες τις ζωντανές και όρθιες δυνάμεις της Ελλάδας και του Απόδημου Ελληνισμού.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές τής ΟΡΘΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

-ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τα Μνημόνια,

-ΔΕΝ ψήφισαν νόμους σε βάρος του λαού μας,

-ΔΕΝ μείωσαν τις συντάξεις,

-ΔΕΝ ψήφισαν μισθό 400 ευρώ για τους νέους μας,

-ΔΕΝ κατήργησαν τα Δώρα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων,

-ΔΕΝ λεηλάτησαν τους μισθούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,

-ΔΕΝ επέβαλαν φόρους,

-ΔΕΝ ψήφισαν τον ΕΝΦΙΑ,

-ΔΕΝ κατήργησαν το ΕΚΑΣ,

-ΔΕΝ προσκύνησαν τους δανειστές,

-ΔΕΝ στήριξαν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όλες και όλοι τους είναι περήφανοι πολίτες, καταξιωμένοι στην κοινωνία.

Σήμερα έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε 35 υποψήφιους βουλευτές (20 άντρες και 15 γυναίκες) της ΟΡΘΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, οι οποίοι είναι οι εξής:

1 Αθανασοπούλου Νίκη Δικηγόρος
2 Ανατσούτσουλας Παναγιώτης τέως Πρόεδρος Σωματείου Χειριστών Ελλάδος
3 Ασημακοπούλου Μαρλέν Δικηγόρος-Εργατολόγος
4 Γεννάδιος Γεώργιος Εκπαιδευτικός
5 Γεωργούτσου Στέλλα Συνταξιούχος Υπ. Γεωργίας
6 Γκαγκαστάθης Δημήτριος Αντιστράτηγος ε.α.
7 Γούσιος Δημήτριος Υπάλληλος  ΟΣΕΘ-τέως Πρόεδρος Εργ/νων ΤΕΟ
8 Διαμαντοπούλου Ιφιγένεια Νομικός-Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών
9 Ζαράγκα Πόπη Υπάλληλος Τομέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Ανατ. Αττικής (ΤΑΕΦΚ)
10 Ζήσης Αλέξιος Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ναυπηγείων (Σκαραμαγκά-Ελευσίνας-Νεωρείου-Περάματος)
11 Θεοδωράτου Δήμητρα Εκπαιδευτικός
12 Λαζαράκου Θεοδώρα Φοροτεχνικός
13 Λιαροκάπης Άρης Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος
14 Μαλαπέτσα Ζωή Υπεύθυνη Μονάδων Υγείας
15 Μαντζουράτου Ελένη Μεσίτρια Αστικών Συμβάσεων
16 Μαρής Γιώργος Συνταξιούχος-Οικονομολόγος
17 Μητρόπουλος Αλέξης Πανεπιστημιακός-Εργατολόγος
18 Μπερτσάτου Βασιλική (Βάλια) Εικαστικός
19 Ναυροζίδου Μαρία Πρόεδρος Τριτέκνων Ανατ. Αττικής
20 Ντοάς Δημήτρης Δημοσιογράφος
21 Παναγιωτίδης Κοσμάς Πρόεδρος Συνταξιούχων Χημικών Βιομηχανιών και Εταιρειών Πετρελαίου
22 Παναγοπούλου Άννα Μαρία Φοιτήτρια ΕΚΠΑ
23 Παπαγγέλου Αναστάσιος Νομικός-Πολιτικός Επιστήμονας
24 Παπαχρήστος Νίκος Πρόεδρος Συνταξιούχων Εφοριακών Δωδεκανήσου
25 Παρούση-Ρήγου Λιάνα Ηθοποιός
26 Πετρόπουλος Δημήτρης Δικηγόρος
27 Πολυμένης Βασίλειος Καθηγητής Χρηματοοικονομικών
28 Ρωμανιάς Γιώργος Οικονομολόγος-Εργατολόγος
29 Στάμος Αδάμ Προϊστάμενος Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής
30 Στάμου Σταυριανή (Ρούλα) Τεχνικός Κινηματογράφου
31 Στρίμπερης Θεόδωρος πρώην ανώτερο τραπεζικό στέλεχος
32 Στρογγύλης Κομνηνός Επιχειρηματίας
33 Τζώρτζης Γιάννης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
34 Τσιγαρίδη Βασιλική (Βίκυ) Απόφοιτος Ανθρωπιστικών Επιστημών
35 Χιόνης Διονύσης Πανεπιστημιακός-Οικονομολόγος

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ιστορικό Αναρτήσεων