Να μην νομιμοποιήσει ο κ.Τσίπρας τα τουρκικά τετελεσμένα σε Αγία Σοφία και Χάλκη!

Ν

Να μην νομιμοποιήσει ο κ.Τσίπρας

τα τουρκικά τετελεσμένα

σε Αγία Σοφία και Χάλκη!

 

 

Κανένας εν ενεργεία πρωθυπουργός δεν τόλμησε αυτό το ανοσιούργημα!

 

 

Με την ευκαιρία τής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία, η κυβερνητική-συστημική δημοσιολογία έχει επιδοθεί σε έναν άπελπι αγώνα αναστήλωσης του κύρους τής κυβέρνησης και του ιδίου, μετά την εθνική ταπείνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αλλά τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στην Τουρκία είναι σε όλους γνωστά. Παραθέτουμε κάποια:

Μετά την επίσκεψή του στις 8-3-2016 στη Σμύρνη, όπου ανακηρύχθηκε και διδάκτωρ τού εκεί Πανεπιστημίου του Επιμελητηρίου και μοίραζε τριαντάφυλλα στις γυναίκες δημοσιογράφους λόγω της εορτής της ημέρας της γυναίκας, μαζί με τον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας Νταβούτογλου, ακολούθησε πλήθος συλλήψεων γυναικών δημοσιογράφων και ένταση των παραβιάσεων του FIR Αθηνών και παραβάσεων του Διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο.

Στην πρόσφατη επίσκεψη άλλωστε του κ.Ερντογάν στην Ελλάδα, βιώσαμε όλοι οι Έλληνες τη θρασύτητα, με την οποία ο τούρκος Πρόεδρος προέβαλε τα αχαρακτήριστα τουρκικά αιτήματα για …αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, για …συνεκμετάλλευση των πηγών πλούτου του Αιγαίου και την εφεξής θεώρησή του ως …κοινής θάλασσας των δύο εθνών!!

Ζήσαμε επίσης το όργιο των δηλώσεων και ενεργειών τού τούρκου Προέδρου, κατά τη διάρκεια της ανεξέλεγκτης επίσκεψής του στη Θράκη και τους απροκάλυπτους χαρακτηρισμούς Ελλήνων πολιτών ως …τούρκων ομοεθνών του!!

Η κυβερνητική προπαγάνδα όχι μόνο αγνοεί όλα αυτά, αλλά δεν μας αποκαλύπτει και πλήρως την ατζέντα της συζήτησης που θα ανοιχθεί κατά την αυριανή επίσκεψη. Οι κυβερνητικοί δημοσιολόγοι επικεντρώνονται στην επιδίωξη του κατευνασμού «των εκατέρωθεν παθών» ωσάν η χώρα μας να είναι επιτιθέμενη και όχι διαρκώς αμυνόμενη και αδικούμενη.

Αυτή η δημοσιολογία τής προπαγάνδας και της παραποίησης τής πραγματικότητας προσπαθεί επίσης να παρουσιάσει την τουριστική επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αγιά-Σοφιά και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ως περίπου …επέλαση του σπουδαίου δήθεν …στρατηλάτη που …επιθεωρεί (αν όχι προσαρτά) τα προαιώνια ελληνικά εδάφη και καθιδρύματα!!

Κάποιοι μάλιστα αποτόλμησαν να κάνουν και συγκρίσεις με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, λέγοντας ότι ο εθνάρχης δεν τόλμησε να πάει ως εν ενεργεία πρωθυπουργός στα εν λόγω καθιδρύματα, αλλά το έκανε όταν είχε φύγει από την πρωθυπουργία, ως τουρίστας!

Τι αγραμματοσύνη και πολιτικός αναλφαβητισμός!!

Κανένας εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός δεν διανοήθηκε σε επίσημη επίσκεψη να προσέλθει ως τουρίστας στον ναό της Αγίας Σοφίας, το αιώνιο αυτό σύμβολο της Χριστιανοσύνης, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, από τότε που έγινε μουσείο και (κατά περιστασιακή χρήση) τζαμί!

Γιατί όλοι θεώρησαν ότι η επίσημη επίσκεψή τους σ’αυτόν τον ιερό χώρο τού Ελληνισμού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπ’αυτές τις συνθήκες, παρά μόνον όταν παραδοθεί, σύμφωνα και με τις Διεθνείς Συνθήκες, στους λειτουργούς τής θρησκείας που υπηρέτησε επί τόσους αιώνες, δηλαδή στους λειτουργούς τής Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, σίγουρα θα δικαιολογείτο και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού κατά τα νέα -υποτίθεται- «θυρανοίξια», όπως λέγεται ότι είχε προγραμματίσει ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν τα ελληνικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στην Κων/λη με τη συμπαράταξη της Ελληνικής Ιεράς Συνόδου, κάτι, όμως, που τα μεταγενέστερα τραγικά γεγονότα δεν επέτρεψαν ποτέ να συμβεί.

Επομένως, ας παύσει επιτέλους η παραπλάνηση των αφελών από ανθρώπους που κάθε άλλο παρά πιστεύουν ότι μπορεί κάποτε στην Ιστορία, με τα γυρίσματα που έχουν οι καιροί, να γίνει και κάτι τέτοιο.

Η εθνική καταισχύνη των Πρεσπών δεν ξεπλένεται με τίποτε!!

Εξάλλου ο στενότερος συνεργάτης τού τούρκου Προέδρου, μόλις προ ολίγων ωρών, ξεκαθάρισε την ατζέντα της συζήτησης, που οι Έλληνες εκπρόσωποι δεν αποτόλμησαν να αναφέρουν. «Η ατζέντα» είπε «αφορά τα προβλήματα της τουρκικής (σημείωση: όχι «μουσουλμανικής») μειονότητας στη Θράκη, τα προβλήματα στο Αιγαίο και τα νησιά, στην υφαλοκρηπίδα, στην Κύπρο και στη ρωμαίικη (προσέξτε: όχι «ελληνική») κοινότητα της Κων/λης.».

Μετά από όλα αυτά τα εύγλωττα, μπορεί κανείς να υποθέσει ποιά θα είναι τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης και γιατί το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει την τουριστική επίσκεψη στην Αγιά-Σοφιά και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Βρισκόμαστε μπρος σε μια δημοσιολογία τού φθίνοντος πατριωτικού πνεύματος, που σιγοτρώει τον Ελληνισμό, μέρα με τη μέρα, για περιστασιακά και μόνον πολιτικά οφέλη.

Η απειλητική ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ότι «κανένας δεν μπορεί να εγκλωβίσει τη μεγάλη μας χώρα στον κόλπο της Αττάλειας» έχρηζε άμεσης, αυτόματης, κυβερνητικής απάντησης που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ!

Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον τα πράγματα δεν θα χειροτερέψουν περαιτέρω.

Ιστορικό Αναρτήσεων