ΕΝΥΠΕΚΚ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

Ε

Η ΕΝΥΠΕΚΚ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

 

Να καταβληθούν τα παρανόμως παρακρατηθέντα

σε συνταξιούχους-εργαζομένους!

 

 

Πολύς κόσμος στη συνέντευξη τύπου τής ΕΝΥΠΕΚΚ

                   

Η ΕΝΥΠΕΚΚ παρέθεσε σήμερα  συνέντευξη τύπου, στη μεγάλη αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα “Αναδρομικά-Δικαστικές Αποφάσεις-Νέες Συντάξεις-Κατώτατος μισθός”.

Συμμετείχαν οι κορυφαίοι επιστήμονες, ειδικοί στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και τις Εργασιακές Σχέσεις: Ρωμανιάς Γιώργος, Μπούρλος Δημήτρης, Τσαγκαρόπουλος Κων/νος, Μπουκουβάλας Χαράλαμπος, Χριστοδουλέλης Ευστάθιος και ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ κ.Αλέξης Μητρόπουλος.

Τη συνέντευξη συντόνισε η γνωστή Εργατολόγος κυρία Μαρλέν Ασημακοπούλου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Δημήτρης Βερβεσός.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι δεκάδων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, Συλλόγων δημοσίων υπαλλήλων και ΔΕΚΟ, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι από τις Ομοσπονδίες των αποστράτων και εν ενεργεία ενστόλων.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν με εξαιρετική σαφήνεια και εγκυρότητα σε όλες τις πτυχές των δικαστικών διεκδικήσεων.

Εξέφρασαν την απορία τους και ταυτόχρονα την ανησυχία τους για την καθυστέρηση της έκδοσης των αποφάσεων επί των προσφυγών κατά του “νόμου Κατρούγκαλου” (ν. 4387/2016) που εκδικάστηκαν προ 15μήνου (στις 4-10-2017), πολύ περισσότερο που έχει προηγηθεί η παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΣτΕ κ.Νίκου Σακελλαρίου με υπαινιγμούς για παρεμβάσεις στο έργο του αναφορικά με τον ασφαλιστικό νόμο.

Όλοι οι προσκεκλημένοι κάλεσαν την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Επίσης την κάλεσαν να δώσει επιτέλους πολιτική λύση συμψηφίζοντας (ενδεχομένως) τις εκατέρωθεν οφειλές που έχουν οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους απέναντι στο κράτος (ΕΝΦΙΑ, τέλη, φόροι κ.ά.) με τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι σ’αυτούς, μετά την κήρυξη ως αντισυνταγματικών των περικοπών του β” Μνημονίου και την κατάργηση των τριών Δώρων για τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία υπαλλήλους.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ κάλεσε τους εκπροσώπους των Διεθνών Οργανισμών των δανειστών, αλλά και των εθνικών Οργανισμών και Ιδρυμάτων, να αποφεύγουν δηλώσεις ή παροτρύνσεις που μπορούν να εκληφθούν ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και στην ανεπηρέαστη λειτουργία των Ελλήνων δικαστών.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ κάλεσε τις Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις καθώς και τις Οργανώσεις των εν ενεργεία υπαλλήλων και των ενστόλων που βρίσκονται σε φάση διεκδίκησης αναδρομικών, να συνεργαστούν και να απαιτήσουν ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για ΟΛΑ τα μέλη τους, ανεξάρτητα αν έχουν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη.

Όλοι οι ομιλητές και ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ κ.Αλέξης Μητρόπουλος κάλεσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, κυρίως της Αξιωματικής, να πάρουν ξεκάθαρη και ανεπιφύλακτη θέση για την καταβολή των αναδρομικών, την αναπροσαρμογή των συντάξεων και των μισθών στα επίπεδα ΠΡΟ των περικοπών, καθώς και για την καταβολή εφεξής (“ex nunc”) κανονικά και τακτικά των μισθών και συντάξεων, χωρίς τις περικοπές που έχουν κριθεί αμετάκλητα αντισυνταγματικές και αντίθετες στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα μας.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ κάλεσε σε ετοιμότητα και ενότητα τους συνταξιούχους όλων των κλάδων, τους υπαλλήλους του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και όλους τους κλάδους των ενστόλων που βρίσκονται σε φάση διεκδίκησης.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ δεσμεύτηκε ενώπιον του πολυπληθούς ακροατηρίου να παρακολουθεί τις δικαστικές εξελίξεις και να ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους με σύνεση, εγκυρότητα και πληρότητα, όπως πράττει αδιάκοπα από της ιδρύσεώς της -ως Επιστημονική Ένωση που συγκεντρώνει τους κορυφαίους του Συνταξιοδοτικού, του Ασφαλιστικού και του Εργατικού Δικαίου- και ειδικά από τον Μάιο του 2010 με την ψήφιση του α” Μνημονίου (ν. 3845/2010) μέχρι σήμερα, για το καλό της κοινωνίας και της πατρίδας.

Ιστορικό Αναρτήσεων