Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό τώρα!!

Δ

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΥΠΕΚΚ

30/5/2018

Αποικία χωρίς ιστορία «με βούλα» του ΣΥΡΙΖΑ!!

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό τώρα!!

Ο λαός να εμποδίσει την προδοσία!

 

Πλησίστιος ο ΣΥΡΙΖικός κορμός τής συγκυβέρνησης βαίνει προς «επίλυση» του Σκοπιανού. Παρότι ο άλλος εταίρος ΑΝΕΛ, συγκυβερνήτης σε κρίσιμα για τα εθνικά συμφέροντα υπουργεία, έχει εκδηλώσει την κατηγορηματική του αντίθεση για τα προτεινόμενα ονόματα και τις διαφαινόμενες «ρυθμίσεις», το παραπάνω ΣΥΡΙΖικό τμήμα παρουσιάζει τις απόψεις του ως εθνική θέση. Στην ετερόνομη ατμόσφαιρα του Μνημονίου, όπου οι ιδεολογικές και πολιτικές σταθερές έχουν «υγροποιηθεί» και οι καθαρές έννοιες έχουν σχετικοποιηθεί, όλα μπορούν να συμβούν!!

Παρ’όλα αυτά, όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καν ενιαία κυβερνητική γραμμή κι επομένως η διαπραγμάτευση πάσχει εξ υπαρχής! Ακόμη και το κράτος των Σκοπίων δεν είναι δυνατόν να λαμβάνει σοβαρά τις απόψεις μιας βαθειά διχασμένης κυβέρνησης. Μη υπαρχούσης, ως εκ τούτου, ενιαίας κυβερνητικής θέσης, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για εθνική πρόταση.

Εξάλλου, δεν συνεδρίασε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να σχηματισθεί εθνική γραμμή με παμψηφία ή πλειοψηφία ή σχετική πλειοψηφία. Έτσι, η μόνη εθνική γραμμή που απομένει θεσμικά, είναι η γραμμή των πολιτικών αρχηγών του Απριλίου του 1992 υπό την Προεδρία τού αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή.

Ο ΣΥΡΙΖικός κορμός της κυβέρνησης, πολλά μέλη του οποίου είχαν αρθρογραφήσει στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν υπέρ της αποδοχής των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», επιχειρούν να παρουσιάσουν σήμερα ως …εθνική γραμμή τη θέση του Βουκουρεστίου του 2008, δηλαδή την ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes.

Τέτοια συμφωνία όμως δεν συνήφθη με άρνηση των Σκοπίων και κύκλοι τού τότε υπουργού Κώστα Καραμανλή έχουν δηλώσει ότι ούτε η χρήση του όρου «Μακεδονία» στον γεωγραφικό προσδιορισμό ήταν δεδομένη εκ μέρους τής τότε ελληνικής κυβέρνησης, αλλά ούτε και τώρα είναι δυνατόν να θεωρείται «κεκτημένο» των Σκοπίων, αφού οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν και τώρα επαναλαμβάνονται εξ αρχής. Εξάλλου, η προσωρινή ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» («FYROM») ετέθη προς διευκόλυνση των συζητήσεων και προσδιορισμό του αντικειμένου και όχι προς κατοχύρωση του όρου «Μακεδονία» από αυτό το διαμέρισμα της ενιαίας κάποτε Γιουγκοσλαβίας.

Έτσι, ούτε η «εθνική γραμμή» περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του, ούτε η τυπική-προσωρινή ονομασία του σκοπιανού κράτους εμπεριέχει ονοματολογικά κεκτημένα.

Με κατάπληξη, όμως, τώρα τελευταία παρατηρούμε ότι διάφοροι κυβερνητικοί και άλλοι μνημονιακοί παράγοντες προσπαθούν να υποβαθμίσουν την πίεση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την εσπευσμένη επίλυση του προβλήματος, προκειμένου τα Σκόπια να μπουν στους κόλπους αυτών των οργανισμών. Έχουν εκδιπλώσει μάλιστα τη θεωρία ότι η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος και δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων.

Τίποτε δεν είναι πιο επικίνδυνο από αυτό το παραπλανητικό θεώρημα! Η Ελλάδα βρίσκεται στην ετερονομία των Μνημονίων και έχει απωλέσει μεγάλο μέρος τής εθνικής της κυριαρχίας. Η αξιοπρέπεια και η αυτοπεποίθηση του ελληνικού λαού έχουν πληγωθεί ανεπανόρθωτα από τις διαρκείς προσβολές τής κυβέρνησης και γενικά του μνημονιακού τόξου. Κάθε μέρα αυτοκτονούν ενεργοί πολίτες που βρίσκονται σε απόγνωση, χωρίς καν να αναφέρονται όχι ως πρόσωπα, αλλ’ούτε καν ως αριθμός, μέσα στο κλίμα εθισμού τής …«μνημονιακής κανονικότητας». Μόλις τις προηγούμενες μέρες πέντε συμπολίτες μας αυτοκτόνησαν από τη μνημονιογόνα επαγγελματική και κοινωνική απελπισία.

Οι παλαιοί δίδασκαν ότι υπό το κράτος της ετερονομίας, δηλαδή με ανίσχυρη εσωτερική βούληση, δεν πρέπει να γίνεται απόπειρα να επιλύονται χρονίζοντα εθνικά προβλήματα γιατί μόνο σε ήττα μπορεί να οδηγήσουν.

Εξάλλου, μετά τη διάλυση της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας (κυρίως με τις έξωθεν οικονομικές και στρατιωτικές επεμβάσεις) και μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη βαλκανική ενδοχώρα πάσης φύσεως υπαρκτά ή κατασκευασμένα εθνικιστικά κινήματα. Τίποτε δεν προμηνύει ότι μέσω των εθνικών μειονοτήτων, εντός πολλών κατ’ιδίαν μικρών ή μεγαλύτερων χωρών, δεν θα αναπτυχθούν αυτονομιστικά κινήματα ένωσης με αυτήν που θεωρούν πραγματικά ή ψευδεπίγραφα «μητέρα-πατρίδα». Αλυτρωτικές βλέψεις θα συγκροτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα την εθνική πολιτική πολλών βαλκανικών κρατών που θα αναζητούν τη «δικαίωσή» τους σε παρωχημένα αντι-ιστορικά επιχειρήματα ή εξεζητημένες πολιτισμικές, γλωσσικές ή θρησκευτικές «συγγένειες».

Επομένως η κυβερνητική και μνημονιακή αμετροέπεια δεν μπορεί να θωρακίσει τον λαό και το έθνος από τους νέους κινδύνους της ιστορίας.

Γι’αυτό οφείλουμε όλοι οι προοδευτικοί πολίτες αυτού του τόπου, οι μνήμονες του Πολιτισμού και της Ιστορίας μας, να μην θέτουμε υπό διαπραγμάτευση, ως «επηρμένοι χαρτοπαίχτες», τα εθνικά σύμβολα, τα προσδιοριστικά στοιχεία και την πολιτισμική και θρησκευτική μας ταυτότητα και μάλιστα κάτω από έκτακτες συνθήκες, μέσα σε ένα διπλωματικό σκηνικό όπου οι ισχυροί γράφουν τα σενάρια και οι μικροί «διαπραγματεύονται» εντός προδιαγεγραμμένων πλαισίων.

Και επειδή πολλοί έχουμε ζήσει και όλοι έχουμε ακούσει για τις ρευστές εθνικές και κρατικές οντότητες των Βαλκανίων, φρόνιμο θα ήταν να πάψει η διακίνηση αφρόνων θεωριών που απομειώνουν το εθνικό σθένος, τις πατριωτικές αντιστάσεις και προσπαθούν να τοποθετήσουν την Ελληνική Ιστορία στη μνημονιακή κλίνη του Προκρούστη.

Επομένως ό,τι πρόκειται να φέρουν ως «λύση», πρέπει να τεθεί υπό την παλλαϊκή κρίση των πολιτών, κάτι που άλλωστε θα γίνει και στη Δημοκρατία των Σκοπίων. Μπορεί να γίνει ανεκτό η γεννητορική τής δημοκρατίας Ελλάδα να εμφανιστεί και σε αυτό το ζήτημα αρχής ελλειμματικότερη των Σκοπίων εξαιτίας της μνημονιακής ετερονομίας;

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ

Ιστορικό Αναρτήσεων