Πόρισμα για το Εργασιακό: Μανιφέστο εργατικού δαρβινισμού και νεανικής ειλωτείας!

Π

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΥΠΕΚΚ

30/9/2016

 

Πόρισμα για το Εργασιακό: Μανιφέστο εργατικού

δαρβινισμού και νεανικής ειλωτείας!

Το Πόρισμα των οκτώ (ευρωπαίων!) σοφών για το Εργασιακό δεν αποτελεί βάση για συζήτηση και πρέπει να απορριφθεί πάραυτα στο σύνολό του. Πρόκειται για …ιδεολογικό μανιφέστο των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων ιδεών για τη μισθωτή ανθρώπινη εργασία και την τιμή (αξία) της.

Ειδικότερα το πόρισμα:

α.Αποδέχεται πλήρως την «ατζέντα» των δανειστών για την κρίση της χώρας μας και την …αναγκαιότητα τής διαρκούς εσωτερικής υποτίμησης!

β.Κυριαρχείται από ιδέες περαιτέρω απαξίωσης της ανθρώπινης μισθωτής εργασίας αναφορικά με τους όρους παροχής της και την αξία της!

γ.Προωθεί θεσμούς γενικευμένης και υποτιμημένης ευέλικτης απασχόλησης ως μέσο για την επίτευξη της πολυπόθητης ανταγωνιστικότητας!

δ.Απαξιώνει δραματικά τη νεανική μισθωτή εργασία προάγοντας μορφές εργασιακής ειλωτείας στους όρους παροχής και αμοιβής της.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει το πόρισμα των …σοφών.

Αν γίνει αποδεκτό, το νεοφιλελεύθερο αυτό μανιφέστο της γενικευμένης εργασιακής ευελιξίας, η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί σε εργατικό Ελ Ντοράντο, σε χώρα-ΕΟΖ (Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη), δηλαδή φθηνής εργασίας και παραβίασης τής εθνικής και διεθνούς Εργατικής Νομοθεσίας.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα επανέλθει τις προσεχείς ημέρες με συνολική επιστημονική κριτική στο πόρισμα των σοφών για το Εργασιακό.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Ιστορικό Αναρτήσεων