ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

Δ

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΥΠΕΚΚ

12/9/2016

 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΘΑΤΣΕΡΙΣΜΟΥ!

 

 

Επειδή κανένας θεσμός δεν προέρχεται από παρθενογένεση και επειδή κάθε πολιτικό σχήμα έχει τη δική του προϊστορία, τώρα που ο πρωθυπουργός και αρκετοί υπουργοί, αναφερόμενοι στον τρόπο λειτουργίας των Τηλεοπτικών Σταθμών, ισχυρίζονται ότι «μπαίνει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας…», αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η «απελευθέρωση»-ιδιωτικοποίηση των τηλεοπτικών (και ραδιοφωνικών) συχνοτήτων ψηφίστηκε το 1989 από τη συγκυβέρνηση Τζαννετάκη (ΝΔ-Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου) με τον ν.1866/1989!

Η μεγαλύτερη συνεπώς ευθύνη ανήκει σε μια κυβέρνηση, που «άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου» χωρίς να προνοήσει για την τιθάσευση τής αυθαίρετης κατάληψης των συχνοτήτων στην πράξη! Στην συγκυριακή αυτή κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετείχαν και κορυφαία στελέχη τής σημερινής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ!

Μάλιστα, μετά από 27 χρόνια, διενεργήθηκε δημοπρασία κλειστού αριθμού τηλεοπτικών συχνοτήτων με τις ακραίες διαδικασίες του καζινο-καπιταλισμού των εκατοντάδων «χτυπημάτων», κάτι που ακόμα και ο Φρίντμαν (πατέρας τής ακραίας εκδοχής τού φιλελευθερισμού) θεωρούσε παράδοση των κοινωνιών στην κόλαση, αναφορικά με κρίσιμα για τη λειτουργία της κοινωνίας δημόσια αγαθά. Το γεγονός αυτόσυνιστά αυτοκριτική επιστροφή τής μετεξέλιξης αυτής της κυβερνητικής Αριστεράς «στον τόπο του εγκλήματος»!

Μόνο που η επί τόσα χρόνια καταγγελλόμενη διαπλοκή εφοπλιστών, εργολάβων δημοσίων έργων, ΜΜΕ και Τραπεζών δεν αποφεύχθηκε. Απεναντίας επαληθεύτηκε κατά τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, όπως διαπιστώνεται από τα αποτελέσματα αυτής της δημοπρασίας!

Τα έσοδα από το τίμημα των αδειών θα καταβληθούν σε τρεις (3) ετήσιες δόσεις και εφόσον τα κανάλια εμφανίσουν κέρδη, πράγμα απίθανο με τους σημερινούς υπολογισμούς! Για το πού θα διοχετευθούν αυτά τα χρήματα, καλό θα είναι οι κυβερνώντες να διαβάσουν το Μνημόνιο που εισηγήθηκαν και ψήφισαν τον περασμένο Αύγουστο (ν.4336/2016) ώστε να μην διατυπώνουν παραπλανητικές για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εξαγγελίες!

Εν πάση περιπτώσει, η όλη διαδικασία του καζινο-καπιταλισμού δημιουργεί πολλούς ανέργους και σε υγιείς τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Μολονότι η κυβέρνηση μιλά για οριακή μείωση της ανεργίας (προφανώς μην υπολογίζοντας την αθρόα μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που μειώνουν τον συνολικά ενεργό για εργασία πληθυσμό), οι στρατιές των ανέργων συνεχώς διογκώνονται, οι ποικιλώνυμες μορφές «ευέλικτης» απασχόλησης και εργασιακής ειλωτείας αυξάνονται με πρωτοφανή ταχύτητα για ευρωπαϊκή χώρα και αντικαθιστούν τις μόνιμες θέσεις ασφαλισμένης εργασίας που χάνονται οριστικά.

Ούτε ο πλέον ευφάνταστος συγγραφέας και πολιτικός παρατηρητής δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η πρωτοφανής υποβάθμιση της ανθρώπινης μισθωτής εργασίας θα γινόταν με κυβέρνηση που συνεχίζει να αυτοχαρακτηρίζεται ως «προοδευτική»!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Ιστορικό Αναρτήσεων