ΣΥΡΙΖΑ: Από τους Podemos στον Ολάντ!

Σ

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ

     ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΥΠΕΚΚ

 

9/9/2016

 

ΣΥΡΙΖΑ: Από τους Podemos στον Ολάντ!

 

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τη σοσιαλφιλελεύθερη μνημονιακή της προσαρμογή και στην επικοινωνιακή της πολιτική, προσκάλεσε τους ηγέτες του Μεσογειακού Νότου στη σημερινή συνάντηση των Αθηνών.

Αν και έχει αποδεχθεί και εφαρμόζει το πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο Μνημόνιο που επιβλήθηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα (και δη της ΟΝΕ), αν και έχει με αλλεπάλληλους εφαρμοστικούς νόμους εκχωρήσει μεγάλο μέρος τής εθνικής μας κυριαρχίας στα όργανα της τετραρχίας των δανειστών, εν τούτοις προσποιείται ότι επιδιώκει …διακήρυξη των μεσογειακών χωρών κατά της εκπορευόμενης από τη Γερμανία νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Και μάλιστα αυτή η αντι-γερμανική διακήρυξη υποτίθεται ότι θα γίνει υπό την προεδρία του κ.Ολάντ!!

Όλοι όμως οι Έλληνες και οι άλλοι ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι ο κ.Ολάντ κατεδάφισε πρόσφατα στη χώρα του όλες τις κύριες κατακτήσεις τού εργασιακού πολιτισμού αιώνων! Και παρά τον καθολικό ξεσηκωμό τής συντριπτικής πλειοψηφίας του γαλλικού λαού, παρέκαμψε τη Βουλή και νομοθέτησε αυτή την αταβιστική πλατφόρμα με προεδρικό διάταγμα, απαγορεύοντας ταυτόχρονα τις συναθροίσεις και κάνοντας χρήση εξουσιών έκτακτης ανάγκης.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι στη …διακήρυξη αυτή των μεσογειακών χωρών δεν θα προτείνει να συμπεριληφθούν και τα δικά του εργασιακά πεπραγμένα και μέτρα ως αξίωση όλων έναντι της Γερμανίας!

Γιατί, όπως είναι γνωστό σ’αυτούς που μελετούν τα εργασιακά συστήματα στην Ευρώπη, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων στη Γερμανία εφαρμόζονται μόνο στα 13 περίπου εκατ. «εξωτικών» εργαζομένων, ενώ οι Γερμανοί εργαζόμενοι (που αποτελούν και τη βασική πελατεία των κομμάτων εξουσίας) απολαμβάνουν ακόμη τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα, κατά την περίοδο της κρίσης η αύξηση του πραγματικού μισθού στη Γερμανία ανήλθε στο 13,9%!

Συνεπώς, οι διακηρύξεις του …προοδευτικού Νότου διαψεύδονται από τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών του!!

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Ιστορικό Αναρτήσεων