Υβρίζουν και τρομοκρατούν την περήφανη νεολαία μας!

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.

2/12/2018

 

 

 Υβρίζουν και τρομοκρατούν την περήφανη νεολαία μας!

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την θέλει συνένοχη

στην προδοσία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

1.Είναι σαφές ότι οι διαμαρτυρίες των μαθητών, που συνοδεύονται και από καταλήψεις των σχολείων μετά από Γενικές Συνελεύσεις, γίνονται εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών που παραχωρεί στους Σκοπιανούς (ένα τεχνητό πολυφυλετικό και σλαβόφωνο κατά βάση κράτος) τη «μακεδονική» γλώσσα, τη «μακεδονική» ταυτότητα και εθνότητα.

Πρωτίστως παραχωρεί το όνομα «Μακεδονία», όχι ως σύνθετη  και ενιαία λέξη με γεωγραφικό προσδιορισμό (όπως είχαν αποδεχθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθ’υπέρβαση –βεβαίως- του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992), αλλά ως ξεχωριστή λέξη με τον προσδιορισμό «Βόρεια», που ήδη από της επομένης της υπογραφής της απαλείφθηκε από τους Σκοπιανούς που διακηρύσσουν urbi et orbi ότι λέγονται απλώς «Μακεδονία» και «Μακεδόνες».

2.Όλοι, βέβαια, οι Έλληνες μαθητές, κυρίως αυτοί της Βόρειας Ελλάδας, γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός (που, ως Αντιπολίτευση για να διαφημίσει τη δημοκρατικότητα του κόμματός του, ισχυριζόταν ότι «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος») «διαπραγματεύτηκε» τη Συμφωνία χωρίς να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, χωρίς να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων και χωρίς καν να ενεργοποιήσει μια κοινοβουλευτική διαδικασία ενημέρωσης της Βουλής και της κοινής γνώμης.

3.Οι μαθητές επίσης γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση υπάκουσε πλήρως και με μεγάλη προθυμία στα κελεύσματα του πλήθους των ευρωπαίων ηγετών και των ΝΑΤΟϊκών παραγόντων που πίεσαν με κάθε τρόπο, κυρίως τον λαό των Σκοπίων, για την αποδοχή τής Συμφωνίας που οι ίδιοι κατήρτισαν.

Γνωρίζουν επίσης ότι η Συμφωνία δημιουργεί τετελεσμένα σε διεθνές επίπεδο, ακόμη και αν απορριπτόταν από τους Σκοπιανούς, αφού, μεταξύ των άλλων, η χώρα μας έχει συναινέσει στην αίτηση των Σκοπίων να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν επιφυλάχθηκε, ούτε καν να αποφασίσει να συναινέσει σ’αυτό μετά τη διαδικασία ορθής επικύρωσης της Συνθήκης από τα πολιτειακά όργανα της FYROM.

Γνωρίζουν ακόμα από τους γονείς τους ότι αρχιτέκτονες αυτής της Συμφωνίας είναι οι κ.κ. Μάθιου Νίμιτς και Γιοχάνες Χαν, ο τελευταίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ. Και ότι ο κ.Χαν, που ήταν παρών ως «οφθαλμός» της ΕΕ και της Γερμανίας κατά την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες, δήλωσε μερικές μέρες μετά ότι προωθείται και η Συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας και ότι «πρέπει οι πολιτικοί και οι λαοί να επιδείξουν θάρρος αφού πρόκειται να αλλάξουν και τα σύνορα των δύο κρατών.».

Όλα αυτά δεν είναι ικανά να κινητοποιήσουν το πατριωτικό αίσθημα των κατά πολύ πληροφορημένων (εν σχέσει με το παρελθόν) μαθητών μας και να τους οδηγήσει σε κινητοποιήσεις σύμφωνα με την παράδοση του Έθνους, στους πατριωτικούς αγώνες του οποίου πρωτοστατούν πάντα οι νέοι;

4.Ως εκ τούτου, δεν είναι να απορεί κανείς, πολύ δε περισσότερο να υβρίζει και να συκοφαντεί τη μαθητιώσα νεολαία επειδή παρέλαβε το νήμα των πατριωτικών αγώνων. Απεναντίας άξιοι λοιδωρίας και απομόνωσης είναι αυτοί που, προσπαθώντας να αποκρύψουν την εθνομηδενιστική τους ιδεολογία και άποψη, αποδίδουν  -με επίγνωση της αναλήθειάς τους-  τις κινητοποιήσεις των μαθητών σε δήθεν καθοδήγηση της Χρυσής Αυγής ή της φασιστικής ιδεολογίας.

5.Σ’αυτό το σημείο της διατύπωσης των συκοφαντιών εναντίον τής νεολαίας το ρεύμα του απο-εθνισμού ή εθνομηδενισμού συναντάται με τις επιδιώξεις τού άκρατου νεοφιλελευθερισμού.

Ο νεοφιλελευθερισμός προσπαθεί να καταργήσει τις πατρίδες, τα τοπικά ήθη και έθιμα, το αίσθημα και τη συνείδηση «του ανήκειν» σε κάποια διακριτή ιστορική και πολιτιστική εθνότητα. Προωθεί με διάφορα ιδρύματα, συγκεκαλυμμένα ή απροκάλυπτα τους πολίτες χωρίς ταυτότητα, χωρίς μνήμη, χωρίς ιστορία, χωρίς ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική συνείδηση. Επομένως και χωρίς δύναμη και θέληση να ανατρέψουν την επικυριαρχία τού πολυεθνικού κεφαλαίου.

6.Γι’αυτό και τα διάφορα Ιδρύματα της παγκοσμιοποίησης δεν επικεντρώνουν στις αιτίες τής μετανάστευσης (επιδρομές, κατακτήσεις, οικονομική αφαίμαξη, κατάργηση των παραδοσιακών παραγωγικών μεθόδων, οικολογική απερήμωση, επιβολή δια της ισχύος τού δυτικού τροπου ζωής κ.λπ.), αλλά στο …φιλανθρωπικό καθήκον τού ανοίγματος των συνόρων με τις συμμίξεις των φυλών  και των πολιτισμών…

Από τη στιγμή που ο νεοφιλελεύθερος καπιταλιστικός δικαιωματισμός καταργεί τα εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά και συνταγματικά όρια που ρυθμίζουν τη συμπεριφορά τού κεφαλαίου στα κατ’ιδίαν κράτη, ο κίνδυνος της γενικευμένης αλλοτρίωσης ενεδρεύει.  Και οι μαθητές, ως ευαίσθητος δέκτης και πομπός των συναρτήσεων του μέλλοντος, μπορούν να πιάσουν τον ρυθμό «των πλησιαζόντων γεγονότων».

Επομένως, ένας προοδευτικός πατριώτης και πολίτης μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να εκφράσει προς αυτούς τους νέους που ταράζουν τη μνημονιακή …κανονικότητα τής πιο μνημονιακής απ’όλες τις προηγούμενες κυβέρνησης. Και χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες, αντιλαμβάνονται ότι η ετερονομία και η αλλοτρίωση της χώρας δεν συντελείται μόνο στο οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και στα πολιτιστικά καθιδρύματα της ελληνικής φυλής, αλλά και στα ανοιχτά εθνικά ζητήματα που «επιλύονται» το ένα μετά το άλλο, όχι κατά τα συμφέροντα της πατρίδας, αλλά κατά τα συμφέροντα των δανειστών.

Οφείλουμε χάρη στους αγωνιζόμενους μαθητές γιατί μας θυμίζουν ότι πρέπει να υπάρξουμε ως πολίτες, ως λαός και ως έθνος.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

 

 

Ένα σχόλιο στο “Υβρίζουν και τρομοκρατούν την περήφανη νεολαία μας!

  1. Προσυπογραφω mot a mot. Το μόνο που με ξενίζει είναι η αναφορά στην μετανάστευση, γενικώς και αορίστως. Πλην της νόμιμης, υπάρχει και η παράνομη μετανάστευση. Εάν δεν κάνουμε αυτόν τον διαχωρισμό, εκτός από τα ιδρύματα της παγκοσμιοποιήσης, συμβάλλουμε και εμείς στην τεχνηέντως επιβαλλόμενη σύμμιξη των εθνών, που επιδιώκει πάση θυσία το υπερεθνικό κεφάλαιο. Έχω απαιτήσεις από την Ενυπέκκ. Νομίζω δικαιολογημένα, γιατί κάνετε εκπληκτική δουλειά. Δεν υπάρχει χρόνος για ανώδυνες διατυπώσεις. Πολλώ δε μάλλον σε ένα ζήτημα, που, εάν το συνδυάσουμε με την δημογραφική κατάρρευση και τα ναζιστικής εμπνέυσεως μέτρα (βλ. περιουσιολόγιο), μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση του ελληνικού έθνους.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *