Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ-ΣΟΪΜΠΛΕ ΩΦΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ-ΣΟΪΜΠΛΕ

ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ!

 

ΩΦΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

 

 

1.Όμηρος της συμφωνίας του Ιουλίου 2015 η κυβέρνηση!

Η πρόταση του κ.Κλάους Ρέγκλινγκ (επικεφαλής του ESM και στενού φίλου του κ.Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) εξειδικεύει και μετουσιώνει τις καταπλεονεκτικές ρήτρες που δέχτηκε και υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποθηκεύοντας όλες τις κινήσεις μελλοντικών κυβερνήσεων και δεσμεύοντας τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Οι ρήτρες που περιλαμβάνονται στην Απόφαση-Συμφωνία της Συνόδου των αρχηγών κρατών-μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015, είναι οι εξής:

1η)Ρήτρα αναγνώρισης του συνολικού δημόσιου χρέους!

2η)Ρήτρα παραίτησης από το ονομαστικό «κούρεμα» του χρέους!

3η)Ρήτρα απόλυτης ευθυγράμμισης με τη δήλωση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 προς την κυβέρνηση Σαμαρά!

4η)Ρήτρα παραίτησης από το δικαίωμα μονομερούς υποβολής αιτήματος για λήψη μέτρων διευκόλυνσης του χρέους!

5η)Ρήτρα εξάρτησης των βραχυπρόθεσμων μέτρων διευκόλυνσης του χρέους (όχι ονομαστικής διαγραφής του) από πρόσθετα μέτρα!

6η)Ρήτρα-παραδοχή ότι το ελληνικό χρέος κατέστη ΜΗ βιώσιμο με ευθύνη της ελληνικής πλευράς και ειδικότερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!

 

2.Βραχυπρόθεσμα μέτρα: Επ’ωφελεία μόνο των δανειστών!

Η προτεινόμενη συνεπώς αντιμετάθεση πληρωμής των τοκοχρεολυσίων -που συνοδεύει κάθε αποικιοκρατική σύμβαση χρέους ως …δέλεαρ, «κίνητρο» και ουσιαστικά «δόλωμα» για την υλοποίηση των κύριων και πρωταρχικών επιδιώξεων των δανειστών-  δεν συνεπιφέρει καμία ρωγμή αισιοδοξίας και αχτίδα φωτός στο «δέσμιο» κράτος και τους πολίτες του.

Απεναντίας το «δέσμιο» κράτος για να επιτύχει αυτήν την επ’ωφελεία των δανειστών ανα-ρύθμιση (κυρίως για τον χρόνο και το ποσό πληρωμής των επιτοκίων) παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος που απορρέει από το Διεθνές Αναγκαστικό-Ανθρωπιστικό Δίκαιο, δηλαδή από αναφαίρετα δικαιώματα που υπάρχουν από καταβολής τής δημόσιας διεθνούς ζωής!

Η σπουδαιότερη όμως συνέπεια είναι ότι οι σχεδιασμένες από τους μνημονιακούς «μεταρρυθμίσεις» δεν αναβαθμίζουν ούτε κατ’ελάχιστον τα εσωτερικά κοινωνικά και οικονομικά συστήματα του «δέσμιου» κράτους προς μία άλλη, ποιοτικά και ποσοτικά ωφέλιμη, λειτουργία. Απεναντίας θέτουν στη διάθεση των δανειστών-ανταγωνιστικών χωρών τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μεταβάλλοντας την κοινωνία και την οικονομία της σε δευτερεύουσα-συμπληρωματική οντότητα εν σχέσει με τις δικές τους!

Γι’αυτό ο κ.Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπαγόρευσε στον ΕSΜ και στον επικεφαλής του κ.Κλάους Ρέγκλινγκ τις προτάσεις του καταπλεονεκτικού Renovierung του χρέους. Είναι εύλογο, ως εκ τούτου, να αναμένουμε και στη σχετική απόφαση του Eurogroup την επαναβεβαίωση των έξι παραπάνω καταπλεονεκτικών ρητρών.

 

3.Η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση. Δημοψήφισμα για το χρέος!

Υπό συνθήκες εθνικής αξιοπρέπειας και κυριαρχίας καμιά κυβέρνηση δεν θα είχε νομιμοποίηση να προβεί σ’αυτή τη ρύθμιση που, με την αποδοχή των παραπάνω πρωτοφανών ρητρών, λειτουργεί προς όφελος των δανειστών, πολύ περισσότερο που -πλην των αρνητικών δομικών μακροπρόθεσμων επιδεινώσεων- θα συνοδεύεται συνεχώς από νέα δημοσιονομικά μέτρα!!

Πρόκειται ως εκ τούτου για μια ψευτορύθμιση του χρέους!

Το αντικείμενο του περσινού δημοψηφίσματος που ανετράπη, δεν περιείχε μια τέτοια προοπτική ούτε καν υπαινίχθηκε αυτό το κορυφαίο για τη ζωή των Ελλήνων διακύβευμα.

Αν λοιπόν χρειαζόταν ένα δημοψήφισμα (λέξη που εισχωρεί όλο και συχνότερα πλέον στη ζωή των ευρωπαίων πολιτών μετά την παταγώδη αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Τεχνοδομή), θα ήταν ένα δημοψήφισμα για την αποδοχή η ακύρωση των παραπάνω ρητρών και για να μην μπει η χώρα για άλλη μια φορά πιο βαθιά στο τούνελ της γενικευμένης αλλοτρίωσης και ετερονομίας. Και ασφαλώς με τη διαβεβαίωση ότι όλοι θα σεβαστούν το αποτέλεσμά του!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *