ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2016: Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΣ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ANΤΙΣΤΑΣΗΣ!

ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

16/11/2016

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2016

Η νεολαία λέει “ΟΧΙ” :  -στην κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους!

-στον “αριστερό” νεοθατσερισμό!

Η εξέγερση των νέων στο Πολυτεχνείο το 1973 ήταν απαρχή μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στη χώρα μας. Το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» ενσάρκωσε τα ουσιώδη αιτήματα της νέας γενιάς και όλου του λαού. Και είναι τραγικό που σήμερα, μετά από 43 χρόνια ελεύθερου δημοκρατικού βίου, το σύνθημα αυτό αποκτά μια πρωτόγνωρη επικαιρότητα.

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, που σπούδασαν με πολλούς κόπους και θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους και δαπάνες του κράτους, διώχνονται σήμερα από την πατρίδα επειδή δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μιαν αξιοπρεπή εργασία, αντίστοιχη των γνώσεων και των ειδικοτήτων τους, που θα τους επιτρέπει μια ομαλή οικογενειακή αποκατάσταση και μια φυσιολογική κοινωνική παρουσία.

Έτσι η καθημαγμένη Ελλάδα των Μνημονίων, της υποτέλειας και της αλλοτρίωσης αιμοδοτεί τις ξένες ανταγωνιστικές οικονομίες με ό,τι πολυτιμότερο έχει, αφού οι νέοι επιστήμονες, τεχνικοί, επαγγελματίες, ερευνητές κ.λπ., πλην του ότι εμπλουτίζουν τους ξένους παραγωγικούς μηχανισμούς με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, μεταφέρουν εκεί και τις πιστώσεις σπουδών του κράτους και των οικογενειών τους.

Και όσοι απομένουν (για διάφορους προσωπικούς, οικογενειακούς και κοινωνικούς λόγους) τρέχουν από εργοδότη σε εργοδότη, από τόπο σε τόπο, σε δουλειές «του ποδαριού» και εργάζονται «αντί πινακίου φακής» με επισφάλεια, αβεβαιότητα και χωρίς προοπτική.

Έτσι με τον χρονοβόρο και ψυχοφθόρο αγώνα στα όρια της επιβίωσης αδυνατούν να δημιουργήσουν οικογένεια και να συμμετάσχουν στο συλλογικό, πολιτικό, συνδικαλιστικό και πολιτιστικό βίο της πατρίδας.

Μαζί με τη φτώχεια, την ανέχεια, την απογοήτευση από τις αλλεπάλληλες μνημονιακές κυβερνήσεις, έρχεται και η παραίτηση από τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος, η παρακμή δηλαδή της Δημοκρατίας, αφού δείχνει ανίκανη στα μάτια τους να τους δώσει μια εναλλακτική λύση.

Η τελευταία άλλωστε ελπίδα του 2015 έσβησε νωρίς, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε ακραία νεοφιλελεύθερη και εφαρμόζει με ζήλο …νεοφώτιστου τις ακραίες θεωρίες τής σχολής του Σικάγο (Φρίντμαν). Ακολούθησε τον δρόμο των αστικών μνημονιακών κομμάτων, εξαπάτησε τον λαό και τη νεολαία μας, έφερε το δικό της υπερΜνημόνιο που, μαζί με τα προηγούμενα, οδηγεί σε πλήρη διάλυση των Εργασιακών Σχέσεων, του Ασφαλιστικού Συστήματος, του μικρο-ιδιοκτητικού τρόπου ζωής και στην αλλοτρίωση του διαχρονικού άυλου και υλικού πλούτου της πατρίδας.

Η συναίσθηση όμως της αδυναμίας είναι η μεγαλύτερη δύναμη!

Οι νέοι μας, έχοντας επίγνωση των ανυπόφορων δεσμεύσεων του πολιτικού προσωπικού, πρέπει να ξαναπιάσουν το νήμα της αντίστασης!

Όμως υπάρχει ελπίδα!

Δεν είναι όλοι ίδιοι σ’αυτή τη χώρα!

Οι νέοι και οι νέες μας πρέπει να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα από την “αριστερή” προδοσία, από τη μετατροπή τής χώρας σε αποικία χρέους, από την υποθήκευση του εθνικού μας πλούτου για 99 χρόνια, από την εισαγωγή μεθόδων παρακράτους στη διεύθυνση του κράτους, από μια κυβέρνηση που χρησιμοποίησε αριστερές ιδέες και αξίες για να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Υπάρχουν θύλακες, κινήσεις, συλλογικότητες, πρόσωπα που στέκονται όρθια και εκφράζουν με συνέπεια, τεκμηρίωση και επιστημοσύνη την εναλλακτική θέαση των πραγμάτων.

Οι νέοι μας, για άλλη μια φορά, καλούνται να ενωθούν μαζί τους και να δημιουργήσουν το δικό τους Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα που θα δώσει και πάλι στη χώρα την εθνική της κυριαρχία, τον κοινωνικό της αυτοπροσδιορισμό, την οικονομική και κοινωνική αυτοπεποίθηση και αναγέννηση.

Οι νέοι πρέπει να ξαναβάλουν τα σύγχρονα αιτήματα στο καμίνι της εθνικής μνήμης, να χαλυβδώσουν τη θέλησή τους, να διακηρύξουν προς πάσα κατεύθυνση ότι το μέλλον τους δεν είναι φαλκιδευμένο! Και πως θα το ορίσουν αυτοί οι ίδιοι!

Έτσι το ακόμη ανεκπλήρωτο σύνθημα του Πολυτεχνείου θα ξαναζωντανέψει και τα όνειρα θα λάβουν εκδίκηση!

ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *