Πώληση ΟΛΠ: 3.500 χρόνια ιστορίας στον βωμό του Μνημονίου!

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.                                                                         10/4/2016

 

Πώληση ΟΛΠ: 3.500 χρόνια ιστορίας

στον βωμό του Μνημονίου !

 

Το να παραιτείται η άρχουσα πολιτική και οικονομική τάξη μιας χώρας από την κυρίαρχη διεύθυνση, διαχείριση και λειτουργία των βασικών-υπαρκτικών τής κοινωνίας και τής οικονομίας Δημοσίων Αγαθών, είναι πέραν κάθε ιδεολογικής γραμμής, ακόμη και αυτής του σκληρού νεοφιλελευθερισμού.

Άλλο αξιοπρεπής -ακόμα και ισότιμη- διακρατική συνεργασία και άλλο ο υποβιβασμός του κράτους, μέσω της παραχωρούμενης κρίσιμης οικονομικο-κοινωνικής λειτουργίας, σε δευτερεύον-συμπληρωματικό μόρφωμα στον διεθνή καταμερισμό της εργασίας, που (όπως έχουμε γράψει από ετών) είναι η κύρια επιδίωξη των Μνημονίων!

Η εθνική, οικονομική, εργασιακή, κοινωνική και πολιτισμική ζωή των Ελλήνων εδώ και 3.500 χρόνια δομήθηκε κυρίως γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Σήμερα με την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ, γεγονός ασύλληπτο μέχρι πρότινος για κάθε Έλληνα, η δημιουργική αυτή συνέχεια διακόπτεται και μεταλλάσσεται.

Ευχόμαστε σύντομα ένας νέος, ιστορικός και ορθολογικός εθνικός αναστοχασμός να ξαναπιάσει το νήμα της ιστορικής συνέχειας και να αποκαταστήσει τις βασικές διαχρονικές-δεσπόζουσες λειτουργίες του κράτους και της κοινωνίας μας…

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *