Ολόκληρος ο λαός στο πλευρό των συνταξιούχων!

ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

4/11/2016

 

 

Οι συνταξιούχοι μας ακυρώνουν το Μνημόνιο!

Ολόκληρος ο λαός στο πλευρό τους!

 

 

Η χθεσινή μαζική διαδήλωση των συνταξιούχων και η γενικευμένη εγρήγορσή τους διασώζει την τιμή του Εργατικού Κινήματος και του Κοινωνικού Κράτους.

Δείχνει ότι ο κορμός της κοινωνίας αφυπνίζεται μετά από μια περίοδο αμηχανίας και δυσάρεστης έκπληξης από την ολοκληρωτική διάψευση των διακηρύξεων της κυβέρνησης.

Η διαρκώς μειούμενη σύνταξη, άλλωστε, είναι πολυδύναμος θεσμός, κινεί όση εσωτερική ζήτηση υπάρχει και συντηρεί τις όλο και λιγότερες επιχειρήσεις. Αλλά και αποτελεί το κύριο μέσο επιβίωσης κάθε καθημαγμένης ελληνικής οικογένειας. Διατρέφει τα άνεργα παιδιά, σπουδάζει τα εγγόνια και διατηρεί (έστω και στο χαμηλότερο επίπεδο) συνεκτικό τον κοινωνικό ιστό.

Όμως η τετραρχία των δανειστών, η μνημονιακή κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό τόξο πρέπει να γνωρίζουν ότι, όσο τα παιδιά και τα εγγόνια βλέπουν στα πρόσωπα των γονέων και των παππούδων τους την κατάληξη και του δικού τους εργασιακού βίου, τόσο περισσότερες δυσοίωνες προσδοκίες δημιουργούνται για την οικονομία, για την αποταμίευση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις σοβαρές επενδύσεις.-

ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Ο Πρόεδρος

 

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *