ΤΑ ΟΛΙΓΟΣΤΙΧΑ ΤΗΣ ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ #2

Περί συντάξεων

Τα κυβερνητικά στελέχη, -μη μπορώντας να κατανοήσουν τους ευφημισμούς, τις αμφισημίες και κυρίως τους πολύπλοκους μαθηματικούς τύπους, που χρησιμοποιεί η υπό τον κ.Κόρμπιν Επιτροπή των ξένων «ειδικών» (και με τους οποίους επανυπολογίζονται όλες οι νέες, παλαιές και μελλοντικές συντάξεις)-, προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι, σε περίπτωση ανάπτυξης, οι συντάξεις-επιδόματα θα αυξηθούν!

Όποιος όμως έχει διαβάσει τις γενικές ρήτρες του νέου Ασφαλιστικού και κατανοήσει τους νέους μαθηματικούς τύπους υπολογισμού των συντάξεων, θα διαπιστώσει αυτές θα βαίνουν διαρκώς απομειούμενες.

Γιατί τα δεδομένα των μαθηματικών τύπων θα έχουν ως παραμέτρους και θα συνυπολογίζουν τα ελλείμματα των Ταμείων, την απίσχναση των αποθεματικών τους, τις όλο και λιγότερες εισφορές από το γενικευμένο πλέον σύστημα των «ευέλικτων» και επισφαλών εργασιακών σχέσεων, στο οποίο εισήλθε η χώρα μας!

Συνεπώς μόνο μειώσεις πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και κυρίως η νέα γενιά των συνταξιούχων!

Και φαντάζει όντως τραγικό αυτό που ακούγεται ως δικαιολογία των περικοπών απ’όλα τα κυβερνητικά χείλη:

«Οι προηγούμενοι σάς έκοψαν 12 φορές τις συντάξεις (σ.σ. δεν αναφέρουν ποσοστά) ενώ εμείς αναγκαζόμαστε με πόνο ψυχής να κάνουμε αυτές τις περικοπές», ο εστί μεθ’ερμηνευόμενον:

«Μην κατηγορείτε εμάς που σας σπρώξαμε κάτω από το νερό και πνίγεστε. Φταίνε αυτοί που σας έριξαν 12 μέτρα μέσα στο πηγάδι και εσείς προσπαθούσατε να κρατήσετε το κεφάλι έξω από το νερό!»

Ας θαυμάσουμε τη …στέρεα «προοδευτική» κυβερνητική λογική!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *