Γιατί αργούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου

AΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.

14/11/2018

Γιατί αργούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου;

 

 

Δεκατρείς (13) μήνες μετά την εκδίκαση των προσφυγών από το Συμβούλιο της Επικρατείας (4-10-2017) και επτά (7) μήνες μετά την παραίτηση τού πρώην Προέδρου κ.Νικολάου Σακελλαρίου (16-5-2018) που κατήγγειλε παρεμβάσεις στη λειτουργία του, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας δεν έχει ακόμη εκδώσει τις αποφάσεις του για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου 4387/2016 (“νόμος Κατρούγκαλου”).

Η αγωνία των συνταξιούχων και όλου του λαού κορυφώνεται, πολύ περισσότερο όταν έχει γίνει ευρέως γνωστό ότι οι Διασκέψεις έχουν προ μηνών ολοκληρωθεί και οι αποφάσεις του έχουν ουσιαστικά ληφθεί.

Η κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, βρίσκει την ευκαιρία να νομοθετεί επί θεμάτων (π.χ. εισφορές επιστημόνων, ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών) που έχουν απασχολήσει το ΣτΕ και όλοι αναμένουμε με ενδιαφέρον και αγωνία την κρίση Του.

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα να έχουν καθυστερήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποφάσεις επί νομοθετήματος τέτοιας σπουδαιότητας για όλο τον πληθυσμό μιας χώρας!!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Ένα σχόλιο στο “Γιατί αργούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου

  1. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ,ΠΟΥ ΛΕΤΕ Ο,ΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ.ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΡΕΙ,ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ..ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΟΙ κ.κ.(ΒΟΛΕΥΤΕΣ) ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ,ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΝ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ ,ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο κ.ΠΑΠΑΙΩΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙΛΟΙΠΟΙ. ΑΙΣΧΟΣ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *