Απόφαση-βόμβα από το ΣτΕ!!

        ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

11/5/2018

 

Απόφαση-βόμβα από το ΣτΕ!!

 

 

Υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς ψήφισε απόψε το ΣτΕ!

 

Με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απερρίφθησαν οι προσφυγές που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ Ολομέλεια), μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, σήμερα απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 («Νόμος Κατρούγκαλου»).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.

 

Η ΕΝΥΠΕΚΚ παρακολουθεί τις αρνητικές δικαστικές εξελίξεις και επιφυλάσσεται να επανέλθει όταν δημοσιευθεί το κείμενο τής πολύ σημαντικής, αν και αρνητικής, αυτής απόφασης για το σύνολο των συνταξιούχων.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή

2 σχόλια στο “Απόφαση-βόμβα από το ΣτΕ!!

  1. ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΥΛΟΓΗΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟΥ,ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ,ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.

  2. Δεν υπαρχει λοιπον καμμία ελπίδα !! Οταν και η δικαστική εξουσία ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ( γιατι για τους ΕΑΥΤΟΥΣ τους ΨΗΦΙΣΑΝ ομόφωνα οτι ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ …για τους υπόλοιπος …ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ) τοτε η μονη μας λυση ειναι η αυτοδικία κατα εφαρμογή του άρθρου 120 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ που στην παράγραφο 4 λεει οτι ..Η τήρηση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ επαφίεται στον πατριωτισμό των ΕΛΛΗΝΩΝ ,που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ( αρα και αυτοδικία) εναντιον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βια….. και εδω το ΣΤΕ αυτο κανει…καταλύει το αρθρο 4 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με την βια!!! Εάν ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ή ξέρετε άλλον τροπο αντίδρασης ή αντίστασης …πολυ θα ηθελα να τον ακουσω!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *